Americanii au aruncat bombe asupra Marii Bariere de Corali

Americanii au aruncat bombe asupra Marii Bariere de Corali

Avioane americane de vanatoare au lansat patru bombe neincarcate in zona Marii Bariere de Corali, in Australia, in cadrul unei "lansari de urgenta", au anuntat oficiali duminica, care au precizat ca operatiunea nu a prezentat riscuri pentru oameni sau mediu.

Alerta terorista in Turcia: Podul Bosfor a fost inchis din cauza unei masini suspecte
ONU aproba impunerea unei zone de interdictie aeriana in Libia. Unda verde pentru bombardamente

Flota a VII-a a Statelor Unite a anuntat ca doua avioane de vanatoare de tip AV-8B Harrier au lansat marti bombe asupra celebrei Mari Bariere, in largul coastelor statului Queensland. Acesta este cel mai mare recif de corali din lume, un sit care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, potrivit Mediafax.
 

"Zona aleasa pentru lansarea de urgenta este indepartata de reciful de corali, cu scopul de a minimiza riscurile provocarii unor daune recifului. Este vorba despre o adancime de 50 sau 60 de metri si nu prezinta vreun pericol pentru traficul maritim", a anuntat Flota intr-un comunicat.
 

Un purtator de cuvant al armatei australiene a declarat pentru agentia Australian Associated Press ca bombele prezinta "riscuri sau amenintari minime pentru oameni, mediul marin sau nave civile care trec prin zona recifului".

Cele doua avioane de vanatoare de tip Harrier urmau sa lanseze bombele pe o insula aflata in largul coastelor statului Queensland, dar nu au reusit, desi au incercat de mai multe ori. Avand carburant putin, pilotii au fost nevoiti sa lanseze aceste bombe in mare, a precizat Flota a VII-a.

COMENTARII

DISQUS: 0