America sub teroare

America sub teroare

Un batran de 80 de ani cu probleme cardiace a fost gasit mort intr-o locuinta fara aer conditionat, iar in Las Vegas cateva sute de oameni au avut nevoie de ingrijiri medicale. Avertizarea de canicula a fost prelungita pana la mijlocul saptamanii.

PD-ul ii pune conditii lui Ghimpu, dupa ce comunistii le-au promis relatii de la egal la egal
Sarkozy, atacat din toate directiile pe tema romilor

In Las Vegas, temperaturile n-au mai coborat de trei zile sub 46 de grade. Iar soarele a fost nemilos cu participantii la un festival de muzica din apropierea orasului. 206 oameni au avut nevoie de ingrijiri medicale din cauza caldurii, iar 34 au fost spitalizati.

''Caldura si deshidratarea i-a doborat pe multi, o multime s-au dus la cortul de prim-ajutor. Si multi au vomat in cosurile de gunoi", spun localnicii.

La Phoenix, Arizona, s-au inregistrat putin peste 48 de grade, temperatura ce nu mai fusese atinsa din 1994. Detinutii din "Orasul corturilor" – o inchisoare facuta din corturi de campanie – au primit inghetata si prosoape ude.

Din cauza temperaturilor ridicate, in California, avioanele mici au ramas la sol.

"Vom inchide totul dupa-amiaza, va fi prea cald pentru a zbura. La 43-46 de grade, aerul e rarefiat si cu cat e mai rarefiat, forta ascensionala e mai mica" spune David Shapiro, reprez. Aviatia Desert West.

Pentru decolare, ar fi nevoie de o pista mai lunga si amenajari speciale, asa cum se intampla la aeroporturile mari.

"Suntem bine pregatiti. Am lungit pistele, am indreptat asfaltul ca sa putem face fata temperaturilor", a precizat Tom Nolan, reprez. Aeroportul Palm Springs.

In toate statele afectate de canicula, pompierii sunt in alerta, pentru ca temperaturile ridicate sa nu duca la declansarea unor incendii. Ca sa suporte caldura, la echipamentul obisnuit au fost adaugate veste cu un gel special de racire.

''Le poarta pe sub costumele de protectie, ca sa le pastreze temperatura corpului la un nivel normal in timpul actiunilor''.

Autoritatile au luat masuri suplimentare si la frontiera cu Mexicul, pentru ca imigrantii care incearca sa patrunda ilegal in Statele Unite, sa nu ucisa de caldura in timp ce traverseaza desertul.

COMENTARII

DISQUS: