AMBASADA SUA PREMIAZA ANTREPRENORUL LUNII MARTIE

AMBASADA SUA PREMIAZA ANTREPRENORUL LUNII MARTIE

Ambasada SUA anunta „Antreprenorul lunii” martie. „Lunca Somesului Mic” este o cooperativa situata in localitatea Apahida, la 5 km est de Cluj.

Premierul australian propune renuntarea la monarhie
O adolescenta americana a incercat sa-si sufoce copilul, ca sa-si vada de viata ei

Programul Ambasadei intitulat „Antreprenorul lunii” este o modalitate de a aduce in prim plan extraordinara creativitate si potentialul existente aici, in Romania, de a promova persoanele si companiile care si-au asumat riscul de a se baza pe propriile forte si de a-si crea propriul drum. Acesti antreprenori locali dezvolta produse si servicii intr-o multitudine de sectoare in diverse regiuni ale Romaniei.

Premiul acordat in luna martie reprezinta o recunoastere a eforturilor extraordinare pe care cooperativa „Lunca Somesului Mic” le-a depus pentru a imbunatati viata comunitatii, aducandu-i laolalta pe toti membrii sai. Aceasta cooperativa a demonstrat ca intregul reprezinta mai mult decat suma partilor sale componente. Adunand productia realizata de fiecare, membrii coperativei au reusit sa atinga limita minima de achizitie impusa de marile lanturi de supermarketuri din Romania. Daca ar fi actionat ca producatori individuali, acesti fermieri nu ar fi reusit sa obtina acces pe o piata atat de larga si stabila.
SUA au o traditie indelungata a cooperativelor si asociatiilor care colaboreaza pentru binele echipei, reusind in acelasi timp sa aduca beneficii fiecarui membru in parte.

Fermierii individuali din cadrul acestei cooperative din zona Clujului isi pot concentra acum atentia asupra extinderii productiei in loc sa se preocupe de logistica, marketing si vanzarea produselor in piete.
Ceremonia de premiere pentru luna martie a fost gazduita de Fundatia Civitas pentru Societatea Civila, un ONG care, din 1992, promoveaza dezvoltarea rurala si regionala, consolidand societatea civila din intreaga Romanie.

COMENTARII

DISQUS: