Alerta terorista in Germania: Cel mai mare carnaval din nordul tarii a fost anulat, dupa informatii privind un posibil atac de origine islamista

Alerta terorista in Germania: Cel mai mare carnaval din nordul tarii a fost anulat, dupa informatii privind un posibil atac de origine islamista

Alerta terorista in Germania, din cauza unui atac terorist "de origine islamista". Autoritatile  au anulat cel mai mare carnaval organizat in nordul Germaniei, in orasul Braunschweig, relateaza postul Deutsche Welle.

Seful Parlamentului ungar acuza Romania ca incearca sa asimileze etnicii maghiari
Obama vrea sa trimita in Japonia mai multi experti in domeniul nuclear

Evenimentul urma sa inceapa la ora locala 12.20 (13.20, ora Romaniei), insa primarul orasului Ulrich Markurth  si organizatorul paradei Gerhard Baller au anulat carnavalul cu putin inainte de ora locala 11.00 (12.00, ora Romaniei).

Masura a fost luata dupa ce surse de stat de incredere au aflat despre "o amenintare concreta" cu privire la comiterea unui atac "de natura islamista", potrivit politiei din Braunschweig.

Parada "Schoduvel" este cel mai mare eveniment din nordul Germaniei si are loc in weekendul dinaintea inceperii postului Pastelui.

Alerta din orasul german vine in contextul in care, cu doar o zi in urma au avut loc doua atentate teroriste in capitala daneza, Copenhaga, in urma carora trei persoane au fost ucise iar alte cinci ranite.

De altfel, supravegherea a fost sporita duminica dimineata la frontiera dintre Danemarca si Germania.

COMENTARII

DISQUS: