Acuzatii dure in cea de-a doua dezbatere electorala britanica

Atacuri frontale, acuzatii dure si chiar lovituri sub centura, sunt elementele definitorii ale celei de-a doua dezbateri

Trei morti si 750 de raniti in urma protestelor violente la Cairo
Tanzania: Peste 150 de oameni au murit in urma epidemiei de holera de la sfarsitul verii

dintre liderii principalelor partide, in cadrul campaniei pentru alegerile legislative din Marea Britanie. In cadrul celei de-a doua dezbateri electorale televizate din Marea Britanie, actualul premier laburist, Gordon Brown, i-a atacat constant pe ambii contracandidati, conservatorul David Cameron si liberal-democratul Nick Clegg.

Comentatorii politici considera insa ca atitudinea ofensiva a lui Brown nu ii va aduce foarte multe beneficii. Mai mult succes, cel putin in sondaje, pare sa fi avut seful partidului conservator, David Cameron, care a mizat pe sinceritate totala si a recunoscut partea de vina in ineficienta sistemului politic britanic in lupta cu criza economica.

Si liderul liberal democrat, Nick Clegg a tintit subiecte sensibile in dezbaterea de ieri seara. Unul dintre ele, ocolit de ceilalti candidati, este problema imigratiei. Prima dezbatere, care a avut loc saptamana trecuta, a dat peste cap toate socotelile politicienilor. Dupa acea emisiune, Nick Clegg l-a devansat in sondaje pe Gordon Brown si s-a apropiat periculos de David Cameron. Alegerile legislative in Marea Britanie vor avea loc pe 6 mai.

 

COMENTARII

DISQUS: 0