21 de soldati germani, ingropati de vii intr-un tunel subteran

21 de soldati germani, ingropati de vii intr-un tunel subteran

Arheologii au descoperit ramasitele a 21 de soldati germani din timpul Primului Razboi Mondial la Carspach in Franta, care au fost ingropati de vii in urma unei explozii ce i-a surprins intr-un tunel subteran.

NATO, UE si SUA cer Rusiei sa inceteze sustinerea rebelilor din Ucraina
Un baietel s-a nascut dintr-un embrion inghetat in urma cu 20 de ani, in SUA

Acum, militarii germani au avut parte de o inmormantare, la aproape un secol de la moartea lor din anul 1918, potrivit Daily Mail.

Soldatii au fost descoperiti ingropati intr-un adapost, trupurile lor fiind foarte bine conservate. Acestea au fost gasite in pozitiile pe care i-a surprins o explozie provocata de o bomba a aliatilor, ce a dus la prabusirea tunelului subteran.

Descoperirea ramasitelor soldatilor germani a fost asemanata cu evenimentul petrecut in orasul antic Pompei.

Arheologii francezi au dat peste aceste ramasite la Carspach din provincia Alsacia, aflata pe fostul Front de Vest din timpul Primului Razboi, in timpul executarii unui poriect de infrastructura.

La ceremonia de inmormantare au participat in jur de 150 de persoane, inclusiv demnitari francezi si germani, veterani de razboi si soldati. In schimb, din partea familiilor militarilor inhumati nu au fost prezenti membri acestora.

"Din pacate, Primul Razboi Mondial este aproape uitat in Germania, el fiind umbrit in intregime de cel de-Al Doilea Razboi Mondial", a spus Fritz Kirchmeier, purtatorul de cuvant al Comisiei de razboi din Germania.

Soldatii descoperiti au facut parte din Compania a 6-a, Regimentul de infanterie 94 al armatei germane. Tunelul unde au fost gasiti soldatii germani avea o lungime de circa 90 de metri si aici se puteau adaposti 500 de oameni.

COMENTARII

DISQUS: