Papa va publica manualul de depistat miracole si viziuni

Papa va publica manualul de depistat miracole si viziuni

Papa a ordonat derularea de investigatii amanuntite a oamenilor care pretind ca au avut viziuni cu Fecioara Maria. El spera sa reduca din adevarata explozie de aparitii false cu ajutorul unui ghid ce ii va ajuta pe episcopi sa descopere fraudele.
Benedict al XVI-lea doreste sa publice criteriile care ii vor ghida sa distinga intre adevarate si false aparitii ale lui Iisus sau ale Fecioarei Maria, mesaje, stigmate, statui care sangereaza sau miracole.
In unele cazuri vor fi folositi exorcisti pentru a determina daca o aparitie credibila este de origine divina sau demonica. Ghidul va veni sub forma unui "vademecum", sau manual, ce se afla in faza finala de realizare si va fi publicat curand de Vatican.

Tot mai multi oameni incearca sa se lase de FACEBOOK, insa putini reusesc
WebRTC: comunicatii video fara extensii sau plugin-uri – VIDEO

Acesta este un adevarat manual de instructiuni pas cu pas despre cum ar trebui autoritatile bisericesti sa abordeze aceste fenomene supranaturale.
Se pare ca Papa este profund ingrijorat de exlozia de false marturii.
Conform viitoarele norme, la anuntul unor aparitii divine, episcopii locali vor stabili o comisie formata din psihiatri, psihologi, teologi si preoti, care vor investiga cazurile.
Primul pas va fi cererea adresata "vizionarilor" de a pastra secretul asupra viziunilor lor. Daca refuza, va fi considerat un semn ca este vorba de un fals. Dupa aceasta va veni adevarata ancheta a comisiei, care va stabili sanatatea mentala a subiectului si nivelul de educatie.
Se va avea in vedere si daca cel ce este subiectul anchetei urmareste un profit financiar din viziunile sale. Daca dupa aceasta ancheta se apreciaza ca aparitia este credibila, exorcistii vor fi chemati pentru a stabili daca credinciosul nu a fost inselat de forte intunecate.

COMENTARII

DISQUS: