O „pilula a memoriei” va fi lansata in curand pe piata

O „pilula a memoriei” va fi lansata in curand pe piata

O pilula pentru imbunatatirea memoriei, care ii va ajuta pe oameni sa retina mai usor informatiile pentru examene sau sa-si aminteasca datele aniversare importante, ar putea fi disponibila in curand pe piata, fara sa necesite prescriptie medicala, informeaza telegraph.co.uk.
Initial, acest medicament a fost creat pentru a fi folosit in tratamentul impotriva maladiei Alzheimer, dar, in viitorii ani, el ar putea fi adaptat si ar putea primi licenta de comercializare, intr-o concentratie mai slaba, pentru imbunatatirea memoriei. O varianta a acestei "pilule de imbunatatire a memoriei" este creata de compania multinationala AstraZeneca, in

HTC se retrage de pe piata din Coreea
Ofertele de Black Friday pentru iPhone, iPad sau iPod Touch

colaborare cu Targacept, o companie americana. O alta varianta este creata de Epix Pharmaceuticals, o alta companie americana.
Ambele formule contribuie la imbunatatirea capacitatilor cognitive, fiind folosite pentru tratarea pacientilor care sufera pierderi de memorie.
In prezent, pe piata exista mai multe medicamente (Provigil, Ritalin etc.) care sunt folosite in tratarea narcolepsiei sau a maladiilor care afecteaza atentia si care sunt luate de unii studenti pentru a-si spori capacitatea de concentrare in perioada examenelor.
Departamentul de sanatate publica din Statele Unite a precizat ca achizitionarea acestor medicamente de pe internet nu este ilegala, dar nu este recomandata.

COMENTARII

DISQUS: