Universitatea „Al. I. Cuza” Iasi – „Dies Anniversarius – 150 de ani”

Universitatea „Al. I. Cuza” Iasi – „Dies Anniversarius – 150 de ani”

* la manifestarea speciala organizata cu ocazia celebrarii a 150 de ani de la infiintare,  Aula Magna "Mihai Eminescu" a fost plina ochi cu invitati de marca din mediul academic european * Nu au lipsit oficialitatile locale si judetene, fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu si cei doi membri ai Casei Regale, Principesa Margareta si Principele Radu * Toti au sustinut cate un discurs si au primit medalii onorifice din partea Universitatii "Cuza"

* "Este nevoie ca Universitatea sa devina vectorul care sa ne scoata din situatia grava in care ne aflam", a declarat presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad

Ilie Crudu, internat de urgenta la Jilava
Plingere penala pentru fals si fals intelectual

Ieri, de la ora 10.00, Universitatea "Al. I. Cuza" Iasi a organizat manifestarea "Dies Anniversarius – 150 de ani", in Aula Magna "Mihai Eminescu" si in Sala Pasilor Pierduti. La eveniment au participat peste 500 de invitati de marca: 40 de invitati din strainatate, rectori, reprezentanti ai rectorilor si profesori de la universitatile-partenere: Universitatile din Paris, Liege, Poitiers, Lille (Franta), New York si Nebraska (SUA), Freiburg, Konstanz si Jena(Germania), Bari si Padova (Italia), St. Petersburg (Rusia), oficialitatti locale si judetene, fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu si doi membri ai Casei Regale, Principesa Margareta si Principele Radu. De la ora 17.00, prof. univ. dr. Andrei Plesu a sustinut conferinta "Parabolele lui Iisus. O analitica a receptivitatii". Reprezentantii Universitatii au amplasat in Sala Pasilor Pierduti un ecran gigant pe care au putut urmari manifestarile si cei care nu mai au loc in Aula Magna "Mihai Eminescu".

Emil Constantinescu, la Iasi: In aceste momente grele, este foarte important ca universitatea sa fie spatiul de unde sa porneasca transformarile

La manifestarea speciala organizata cu ocazia celebrarii a 150 de ani de la infiintare,  Aula Magna "Mihai Eminescu" a fost plina ochi cu invitati de marca din mediul academic european. Nu au lipsit oficialitatile locale si judetene, fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu si cei doi membri ai Casei Regale, Principesa Margareta si Principele Radu. Toti au sustinut cate un discurs si au primit medalii onorifice din partea Universitatii "Cuza". "In aceste momente grele, dificile, este foarte important ca Universitatea, elita universitara sa fie spatiul de unde sa porneasca transformarile din societatea noastra aflata intr-o confuzie totala. De asemenea, desi nu am fost niciodata legat direct de universitatea din Iasi, tot timpul, chiar si atunci cand am fost presedinte al Consiliului Rectorilor din Romania, rector al Universitatii Bucuresti si presedinte al Romaniei, mereu am avut o relatie speciala cu cea mai importanta institutie academica din Romania", a declarat fostul presedinte Emil Constantinescu, in discursul sustinut astazi in Aula Magna "Mihai Eminescu". "Eu vad ca dumneavoastra aveti pregatita sa-mi oferiti o medalie de onoare, dar nici eu nu am venit cu mainile goale. Va inmanez o medalie de argint, asta nu pentru ca n-ati merita una de aur, dar noi numai atat avem. Este nevoie ca Universitatea sa devina vectorul care sa ne scoata din situatia grava in care ne aflam", a declarat presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad.

A.S.