Subventia la caldura, fentata de un formular

Subventia la caldura, fentata de un formular

Iesenii care detin o drujba sau 15 familii de albine nu vor primi ajutor pentru incalzirea locuintelor. Statul vrea sa-i ajute doar pe romanii care castiga mai putin de 615 lei. Formularele pot fi depuse o singura data, pe data de 12 a lunii respective si sint valabile pina in luna martie a anului viitor. Directia de Asistenta Comunitara a tiparit 40.000 de formulare. Iesenii nu se inghesuie sa primeasca subventie la incalzire.

 

PREFECTUL DE IASI FACE PLANGERE PENALA SEFILOR A.D.S.
Sondaj: Romanii cred ca presedintele Romaniei, in 2014, va fi Cristian Diaconescu

Pina in prezent, au fost completate si depuse 963 de dosare. Cele mai multe sunt de la ieseni care folosesc lemne pentru incalzire. 63 de familii au centrale pe gaz si 70 sunt bransati la sistemul centralizat. "Dosarele ar trebui depuse pina in data de 12 noiembrie. Daca isi depun dosarul mai tirziu de aceasta data, atunci nu vor mai primi ajutorul pentru incalzirea locuintei pe luna noiembrie, ci pe restul lunilor. In momentul in care la dosar exista o modificare, se angajeaza sau are o alta sursa de venit, obligatoriu trebuie sa vina la Directie si sa ne aduca dovada respectiva, pentru ca in aceste conditii se modifica si ajutorul pentru incalzirea locuintei", a declarat Luminita Munteanu, director executiv interimar DAC Iasi. De anul acesta, formularele cuprind si bunuri care duc la excluderea acordarii ajutorului pentru incalizirea locuintei. Beneficiarii nu trebuie sa detina presa de ulei, tractor, teren arabil sau forestie cu suprafata de cel putin 2ha, vii, livezi sau gradini cu suprafata de cel putin 1 ha. Famiile care detin o drujba, gatere, salupe, autoutilitare sau alte utilaje actionate hidraulic, mecanic sau electric nu pot beneficia de ajutoare de la stat. Si persoanele care au mai mult de 3 bovine sau peste 15 familii de albine nu trebuie sa mai depuna dosare.

"Din pacate, deja persoanele vin cu anumite probleme. M-a intrebat chiar dimineata, la audienta, o doamna, ce face in conditiile in care ea detine un autoturism de 1,9. Din pacate, ne-a intrebat daca exista exceptii. Nicio exceptie, asa a venit ordonanta, asa au venit normele, nu avem ce face", a completat Luminita Munteanu, director executiv interimar DAC Iasi. Ajutoarele sint intre 20 de lei si 262 de lei. Cine da declaratii in fals risca inchisoarea de la trei luni la doi ani sau amenda.

F.D.