Sefii ISJ ar putea fi numiti de profesori

Sefii ISJ ar putea fi numiti de profesori

 Inspectorii scolari generali si inspectorii de specialitate ar putea fi alesi prin votul direct al directorilor de scoli din judet, respectiv prin votul inspectorilor de specialitate. Senatorul PDL Mihaela Popa a depus amendamente la legea educatiei nationale, in acest sens.

Ramane in arest
Soc si groaza: SEXGATE la PSD

"Exista numeroase discutii create in jurul numirii inspectorilor scolari generali si a inspectorilor de specialitate. Consider ca, inspectorii scolari au nevoie, pe langa o buna pregatire, de  credibilitate in randul profesorilor. Spre exemplu, profesorii de matematica pot evalua cel mai corect coordonatorul pe aceeasi specialitate, care sa ii indrume in activitatea lor, iar directorii de scoli sunt cei mai in masura sa decida persoana care sa ii reprezinte. Nu am crezut nici inainte de a intra in politica, nu cred nici acum ca politician in numeroasele verigi care se interpun intre munca profesorului si rezultatele elevului. De aceea, am depus doua amendamente care intaresc principiul descentralizarii si dau forta scolii si profesorului de la catedra", a declarat senatorul Mihaela Popa, presedintele PDL Iasi.

Amendamentele depuse la proiectul legislativ „Legea Educatiei Nationale si invatarea pe tot parcursul vietii” vor fi discutate in sedinta de guvern pentru a fi asumate, miercuri 27 octombrie urmand a fi adoptata forma finala a Legii Educatiei Nationale, iar  joi,  28 octombrie, aceasta va fi transmisa Parlamentului. A.S.