„Tatucul” minciunii si incompetentei

„Tatucul” minciunii si incompetentei

Privindu-se cu incruntare, intr-o balta oarecare, Nichita zise ofensat: "Cine-o mai fi si prostul care priveste-n sus asa holbat? "

Primarul Gheorge Nichita duce in derizoriu legea si nu are credibilitate in fata oamenilor de afaceri.

Schimbare SOC: Spitalul de Urgente va fi desfiintat. Va fi inghitit de Spitalul „Sf. Spiridon”
Motiunea de cenzura a picat! Guvernul Boc ramane in functie

Presedintele CODA Iasi, Mihaela Popa, sustine ca oamenii de afaceri sunt speriati de modul in care Primaria Municipiului Iasi se raporteaza la lege. "Consider ca neincrederea este atat de mare incat orasul este blocat. Cand te gandesti ca pentru un primar legea nu e lege, cand te gandesti ca investitorii trebuie sa faca un pas in spate gandindu-se  ca nu au incredere in institutia primarului. Nu exista decat o singura solutie si poate cea mai onorabila, ca primarul sa faca un pas in spate si sa demonstreze ca ceea ce spunea in campanie este si adevarat, ca iubeste Iasul. Ar trebui sa faca un pas in spate, sa-si dea demisia si sa lase locul unei alte generatii", a declarat completat Mihaela Popa, presedinte CODA. Nichita acuzat insa si de minciuna, incompetenta, dar si dezinteres. "Eu consider ca Nichita are o problema patologica in ceea ce priveste abordarea serioasa a subiectelor Iasului, mai in gluma, mai in serios, ar avea nevoie de un tratament de specialitate pe masura. Nu fac referire din nou la minciunile pe care le spune. Poate si crapaturile din Palatul Roznovanu se datoreaza minciunilor. Pe unde calca Nichita, crapa pamantul", a declarat Nicusor Paduraru, deputat PD-L. Si senatorul Dumitru Oprea il acuza pe Gheorghe Nichita ca minte in ceea ce priveste defrisarea celor 6,5 hectare din padurea Ciric pentru realizarea proiectului de modernizare a zonei de agrement. "Primarul minte cu o convingere incat ma apuca plansul. Pare ridicol sa-i vorbesti lui Gheorghe Nichita de moralitate cand proiectul inseamna atatia bani. Ce interese extraordinare il imping pe domnul Nichita sa taie cu tot dinadinsul 6 hectare de arbori fix pe malul lacului? E o intrebare la care aceasta persoana va trebui sa raspunda in fata iesenilor sau a legii", sustine senatorul PDL Dumitru Oprea. La randul sau, viceprimarul Gabriel Grigore este hotarat ca impreuna cu ceilalti colegi din PDL sa analizeze mult mai atent proiectele de hotarare care aduc atingere patrimoniului Primariei. "Nichita este foarte generos cu anumite fundatii. Probabil sunt clienti politici ai domnului Nichita", a declarat viceprimarul Gabriel Grigore. Pana si Ionut Negoita sare la gatul lui Nichita. Acesta a declarat ca este suparat ca primarul Gheorghe Nichita, pe care il acuza ca ii pune bete in roate, motiv pentru care a anunta ca este posibil sa se retraga de la Poli.

Nichita duce in derizoriu legea si nu are credibilitate in fata oamenilor de afaceri       

Aceastea sunt principalele motive pentru care liderii PDL Iasi i-au cerut de curand demisia primarului Gheorghe Nichita. In sustinerea lor, democrat-liberalii aduc hotararea Curtii de Apel Oradea, prin care proiectul Palas a fost scos in afara legii. "As vrea sa comentez si sa va spun cateva lucruri privind decizia Curtii de Apel Oradea, o decizie definitiva si irevocabila arata ca Nichita a incalcat legea, bineinteles ca nu ar fi prima oara si pentru acest lucru sunt convinsa ca va trebui sa raspunda in fata legii. Unul din faptele cele mai grave e acel lucru ca primarul orasului Iasi duce in derizoriu legea. Pentru el legea nu e lege si o decizie definitiva si irevocabila care trebuie respectata de oricine, fie el si primarul Iasului, este dusa in derizoriu. Acest lucru creeaza un precedent", a declarat Mihaela Popa, presedinte CODA. Mihaela Popa sustine ca oamenii de afaceri sunt speriati de modul in care Primaria Municipiului Iasi se raporteaza la lege. "Consider ca in acest moment neincrederea este atat de mare incat orasul este blocat. Cand te gandesti ca pentru un primar legea nu e lege, cand te gandesti ca investitorii trebuie sa faca un pas in spate gandindu-se  ca nu au incredere in institutia primarului. Din punctul meu de vedere nu exista decat o singura solutie si poate cea mai onorabila, ca primarul sa faca un pas in spate si sa demonstreze ca ceea ce spunea in campanie este si adevarat, ca iubeste Iasul. Ar trebui sa faca un pas in spate, sa-si dea demisia si sa lase locul unei alte generatii.", a completat Mihaela Popa, presedinte CODA.

Nichita acuzat de minciuna, incompetenta si dezinteres

Deputatul PDL Nicusor Paduraru sugereaza ca Nichita are probleme patologice. "Eu consider ca Nichita are o problema patologica in ceea ce priveste abordarea serioasa a subiectelor Iasului, mai in gluma, mai in serios, ar avea nevoie de un tratament de specialitate pe masura. Nu fac referire din nou la minciunile pe care le spune. Poate si crapaturile din Palatul Roznovanu se datoreaza minciunilor. Pe unde calca Nichita, crapa pamantul", a declarat Nicusor Paduraru, deputat PD-L. Amintim ca deputatul PDL l-a somat pe primarul Iasului sa probeze acuzatia facuta la finele lunii octombrie, cand Nichita a sustinut ca Nicusor Paduraru a sesizat Comisia Europeana in privinta imprumutului de 8 milioane de euro pentru CET. "Ii cer in mod public daca vrea sa demonstreze ca nu este mincinos si ca nu are nici probleme patologice, sa spuna numele celui care l-a informat si sa arate documentul in mod public", a completat Nicusor Paduraru. Criticile lui Paduraru au venit in contextul in care, in timpul ultimei sedinte de Consiliu Local, edilul-sef l-a acuzat pe democrat-liberal ca a comandat un control la Centrala Electrica de Termoficare Iasi (CET).

"Nichita – omul cu drujba"

Senatorul Dumitru Oprea il acuza pe Gheorghe Nichita de minciuna. Senatorul Dumitru Oprea il acuza pe Gheorghe Nichita ca minte in ceea ce priveste defrisarea celor 6,5 hectare din padurea Ciric pentru realizarea proiectului de modernizare a zonei de agrement. Senatorul a aratat faptul ca in proiect sunt recomandari de conservare a padurii, si nu de defrisare. "Primarul minte cu o convingere incat ma apuca plansul. In acest moment sunt urgentate procedurile de defrisare. In proiect apare ca amenintare diminuarea spatiilor verzi in favoarea amplasarii de obiective edilitare. In loc sa elimine aceasta amenintare trecuta in proiect, vor sa defriseze. In proiect mai scrie ca trebuie reabilitare prin conservare si nu defrisare. Punctul de vedere al Uniunii Europene este: conservarea ecosistemelor locale. Primarul spune ca are avize de la Uniunea Europeana. Nu stie cat de dura este politica Uniunii Europene. Nu am nimic cu proiectul. Voi continua sa apar padurea. Padurea are rolul de a fixa dealul Ciric. Orice ploaie va afecta dealul. Nu poti sa minti cand datele sunt altele. In proiect nu gasesti nicaieri cuvantul defrisare", a declarat senatorul Dumitru Oprea. Mai mult, senatorul Oprea sustine ca Primaria nu detine toate avizele de mediu necesare pentru defrisarile prevazute in cadrul proiectului. "Din nefericire, actualul primar insista netulburat cu planurile de defrisare a padurii Ciric. Nu stiu daca o face numai din incapatanare, sa demonstreze ca poate taia ce vrea el, sau e vorba de alte interese. Cert este ca ne indreptam catre un dezastru ecologic. Zilele trecute chiar a fluturat in fata presei o hartie cu presupuse aprobari pentru defrisare. Evident, totul e praf in ochi. Acelea sunt notificari provizorii si nu un aviz de mediu pentru a intra cu topoarele in copaci. Dincolo de faptul ca Gheorghe Nichita risca din nou mari complicatii juridice pe un proiect administrat de el, scandalos este faptul ca nu intelege, sau nu vrea sa inteleaga, ca iesenii nu i-au ridicat (inca) obiectii de legalitate. Ci unele ecologice, adica morale. Sigur, pare ridicol sa-i vorbesti lui Gheorghe Nichita de moralitate cand proiectul inseamna atatia bani. Dar, in numai cateva zile, aproape 400 de oameni si-au aratat stupoarea si revolta fata de aceste defrisari absurde. Ce interese extraordinare il imping atunci pe domnul Nichita sa taie cu tot dinadinsul 6 hectare de arbori fix pe malul lacului? E o intrebare la care aceasta persoana va trebui sa raspunda in fata iesenilor sau a legii", sustine senatorul PDL Dumitru Oprea.

Gabriel Grigore, atac la Gheorghe Nichita       

Viceprimarul Gabriel Grigore este hotarat ca impreuna cu ceilalti colegi democrat-liberali sa analizeze mult mai atent proiectele de hotarare care aduc atingere patrimoniului Primariei. Edilul PD-L a precizat ca tot mai multe fundatii obscure solicita institutiei conduse de Gheorghe Nichita spatii pentru a desfasura diferite activitati si ca PD-L nu va vota atribuirile de spatii. "Nichita este foarte generos cu anumite fundatii. Care este utilitatea publica a acestor asociatii? Probabil sunt clienti politici ai domnului Nichita", a declarat viceprimarul Gabriel Grigore.

Ionut Negoita sare la gatul lui Nichita       

Ionut Negoita a declarat ca este extrem de suparat ca primarul Gheorghe Nichita. Mai mult, Negoita il acuza pe Nichita ca ii pune bete in roate, motiv pentru care a anunta ca este posibil sa se retraga de la Poli. "Eu am venit cu ganduri mari la Iasi. Incep sa-mi pun intrebarea insa, daca toata lumea isi doreste ca Poli sa promoveze in acest sezon. Tind sa cred ca sunt oameni care nu-si doresc ca noi sa promovam. In plus, cand am venit la Iasi, mi s-a spus ca vor mai veni si alti oameni de afaceri langa mine si nu a mai venit nimeni. Ma gandesc foarte serios daca mai are rost sa investesc la Iasi. Ce rost are sa bat toata tara in deplasari ca sa fiu alaturi de echipa, daca nu se doreste promovarea", a declarat omul de afaceri Ionut Negoita.

Mihai GRIGORE