Palestinienii cercetati pentru tentativa de jaf raman in arest

Palestinienii cercetati pentru tentativa de jaf raman in arest

Chiar daca au explicat ieri, in fata judecatorilor, ca un iesean i-a drogat si i-a indemnat sa comita fapta, palestinienii cercetati pentru tentativa de jaf raman in arest preventiv. Politistii au confirmat ca-l cauta pe Marius Ioan Apostol, barbatul care le-a scapat din mana, vineri seara,

Protest spontan la Casa de Asigurari de Sanatate
Sedinta extraordinara la Consiliul Judetean

in mod foarte suspect, lucratorilor de la Serviciul de Investigatii Criminale. Palestinienii Remzi Kilani si Hani Bara au dat declaratii doar in fata magistratilor de la Tribunal. "Ma aflam sub influenta substantelor etnobotanice cand am comis fapta. Nu stiam ca tigara pe care mi-a dat-o Apostol continea substante etnobotanice. Apostol Ioan nu mi-a spus ca tigara avea astfel de substante. Dupa ce am fumat am inceput sa tremur, aveam palpitatii, transpiram. L-am intrebat pe Apostol de ce ma simt asa si el mi-a zis ca mi-a dat tigara din greseala, era pentru el, de fapt. Atunci mi-a dat o cafea foarte dulce, insa nu mi-am revenit", a povestit Remzi Kilani. "Cand ne aflam la Apostol el ne-a adus 2 tigari. Eu nu am fumat. Atunci el a adus doua cafele si a zis ca el a baut, ca nu mai vrea. Dupa ce am consumat cafeaua, am avut o stare ciudata, puteam sa fac orice imi cerea oricine. Asa am ramas mai mult de 24 de ore. Desi eram in acea stare imi amintesc perfect ce s-a intamplat", a spus Hani Bara.

Cei doi au povestit apoi ce s-a intamplat vineri noaptea

"In momentul in care m-am urcat in taxi nu stiam ca urma sa comitem o infractiune de talharie la casa de schimb valutar. Nici Hani Bara si nici Apostol nu mi-au spus acest aspect. Apostol mi-a pus o cagula pe fata si manusile chirurgicale. Eu nu l-am intrebat nimic pe Apostol, intrucat tipa foarte tare la mine si ma impingea. Mi-era frica. Mi-a fost rau, am vomitat de 2 ori, inainte sa urc in taxi. Mi-am revenit cu aproximativ 2 minute inainte de a ajunge in spatele blocului de la casa de schimb valutar. Acolo am intrat impins de Apostol, care tipa la mine, cred ca am patruns toti 3 acolo", a sustinut Remzi Kilani. "Taximetristul a coborat singur din masina. Eu nu l-am tinut de maini si nici Keleni de gat. Eu doar l-am legat pe sofer cu scotch la maini. El s-a urcat de bunavoie in portbagaj la solicitarea lui Apostol. Cand taximetristul a ajuns in spatele masinii, Apostol l-a intrebat pe acesta cum se deschide portbagajul. Soferul a spus ca se deschide cu cheia si eu i-am adus cheia din contact. Dupa ce taximetristul s-a asezat in portbagaj, eu am urcat la volan, pentru ca asa mi-a zis Apostol. Am condus dupa indicatiile lui, fara sa imi spuna unde mergem. Eu mi-am pus singur manusile, pe care mi le-a dat Apostol.  Cand am sosit si in fata casei de schimb valutar, Apostol mi-a aratat-o si a zis ca acolo trebuie sa intram. Mi-a zis sa parchez taxiul in spatele blocului. Am coborat din taxi, am mers printr-un gang, eu mi-am pus cagula, Apostol mi-a ridicat-o ca pe un fes, iar in gang Apostol i-a pus si manusile lui Remzi. Eu nu am apucat nici sa dau o lovitura in casa de schimb valutar, ca au si venit organele de politie care erau imbracate in civil", a sustinut Hani Bara. Acesta a completat ca soferul parea ca colaboreze in mod suspect cu Apostol.  "Soferul nu parea speriat, zicea doar ca nu vreau sa mor!. Taximetristul nu a opus nicio rezistenta, iar statia de pe masina era oprita, in mod curios. Daca voia sa fuga, avea tot timpul, dar nu a facut-o. Soferul a fost legat de picioare de Apostol, cand era in portbagaj", a mai spus Bara. Remzi Keleni a intrat in Romania pe 25 noiembrie, cu 11.000 de euro asupra lui.  "Chemarea in Romania mi-a facut-o Marius Ioan Apostol. Nu l-am vazut niciodata inainte de a veni in tara, am vorbit cu Apostol doar pe internet, prin intermediul lui Hani. Am venit in Romania cu 11.000 de euro, banii mei si ai lui Hani". "Banii care se alfau asupra lui Kilani proveneau dintr-un imprumut facut de ambii la camatari in Palestina, voiam sa deschidem amandoi o afacere acolo",  a sustinut si Hani. Avocatii palestinienilor sustin ca politia nu vrea sa-l gaseasca pe Marius Ioan Apostol.

G.T.