Inca o demisie in PDL Iasi. Costi Neagu renunta la functia de vicepresedinte al ANT

Inca o demisie in PDL Iasi. Costi Neagu renunta la functia de vicepresedinte al ANT

Democrat-liberalii ieseni ramin fara niciun om in structurile centrale de guvernare. Constantin Neagu a decis sa renunte la functia de vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Tineret si Sport. "Vreau sa fiu mai aproape de familie", ne-a declarat Costi Neagu. Demisia lui Neagu a fost anuntata in ultima sedinta a Comisiei pentru Organizarea si Desfasurarea Alegerilor a PDL Iasi.

Dosarul Forna a intrat in linie dreapta
Tablourile de la intrarea in Prefectura vor fi sfintite

Faptic, renuntarea lui Costi Neagu la functia de vicepresedinte al ANT va avea loc marti. “ Am decis sa vin la Iasi, pentru a fi aproape de familia mea. Demisia are la baza exclusiv motive personale », a confirmat Costi Neagu.

Iasul ramine fara reprezentanti la Bucuresti

Odata cu retragerea lui Costi Neagu din functie (similara celei de subsecretar de stat, PDL Iasi nu mai are niciun reprezentant in structurile de conducere de la Bucuresti. Dan Carlan, fostul sef al filialei, a demisionat din functia de secretar de stat la Ministerul Mediului, acuzind lipsa de sprijin a filialei democrat-liberale. La rindul sau, numele lui Costi Neagu a fost invocat ca fiind pe "lista neagra" a actualei conduceri PDL Iasi, care ar fi dorit sa-l schimbe din functie.

A cistigat colegiul, dar n-a obtinut mandatul

In 2008, la alegerile parlamentare, Constantin Neagu a cistigat alegerile in colegiul 11. Datorita sistemului electorat, deputat a iesit cel de pe locul 3, liberala de atunci, democrat-liberala de acum Cristina Dobre. In 2009, Neagu este numit subsecretar de stat la Ministerul Tineretului si Sportului. Ulterior, MTS a fost comasat in Ministerul Educatiei, iar Costi Neagu este numit de premierul Emil Boc vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Tineret si Sport, cu acelasi rang de subsecretar de stat. Unul dintre cele mai dificile momente in cariera sa a fost cel legat de incidentul din tabara de elevi de la Eforie Sud, cind doi elevi din Iasi au murit inecat. Costi Neagu a fost numit atunci de Guvern in fruntea comisiei de ancheta, care a efectuat verificarile in acest caz.

A.E.