Copil de patru ani batut cu bestialitate de tatal vitreg

Copil de patru ani batut cu bestialitate de tatal vitreg

Un copil in varsta de patru ani se afla internat in stare grava in spital dupa ce a fost batut cu salbaticie de propriul tata. Barbatul, fiind sub influenta bauturilor alcoolice, si-a lovit copilul cu pumnii, palmele si cu o bucata de lemn peste corp si cap, nervos ca minorul plangea.

Casa Patrata a fost sfintita de Inalt Prea Sfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei
Schimbare SOC: Spitalul de Urgente va fi desfiintat. Va fi inghitit de Spitalul „Sf. Spiridon”

Petru T., de 33 de ani, traieste in concubinaj cu mama baietelului si este cunoscut cu antecedente penale. Socantul incident a avut loc pe 12 decembrie in locuinta familiei. Copilul a fost examinat din punct de vedere medico legal, medicul legist din cadrul Institutului de Medicina Legala (IML) Iasi stabilind ca leziunile traumatice s-au produs prin lovire cu obiect contondent si necesita 30 – 35 de zile de ingrijiri medicale. Tatal a fost retinut pe o perioada de 24 de ore pentru savarsirea infractiunii de tentativa la omor calificat, urmand ca astazi acesta sa fie prezentat Tribunalului Iasi cu propunere de arestare preventiva. "Pacientul a fost adus cu stare generala influentata, cu un traumatism cranio –  cerebral deschis, cu o fractura la nivelul osului frontal. Este internat in momentul de fata  in serviciul de neurochirurgie a spitalului nostru pt supraveghere clinica si tratament de specialitate".  Tirtirau Petru si concubina sa Tastoi Adina se intorceau duminica seara acasa in urma vizitei la niste prieteni. Acestia erau sub influenta alcoolului", a declarat

Dr. Catalina Ionescu, purtator de cuvant Spitalul de Copii "Sf. Maria" Iasi. Acasa barbatul era deranjat de joaca dintre cei doi copiii aflati in casa, un baietel de 4 ani si o fetita de un an si 6 luni si s-a repezit cu o bucata de lemn asupra baiatului. Acesta s-a speriat si a incercat sa fuga din casa, dar barbatul l-a oprit reusind chiar sa rupa usa, care a cazut peste micut producand multiple leziuni la nivelul fetei.

"In cursul dupa amiezii de ieri Parchetul a dispus retinerea barbatului in varsta de 35 de ani din satul Cozmesti pentru infractiunea de tentativa la omor calificat. Din primele date de ancheta a rezultat ca in seara de 12 decembrie, pe fondul consumului de bauturi alcoolice inculpatul a fost deranjat de joaca celor 2 copii impreuna cu care locuia, motiv pentru care a lovit pe unul dintre acestia , victima in varsta de 4 ani, foarte puternic in zona capului, cu o bucata de lemn. Dupa aceasta agresiune minorul s-a apropiat de usa locuintei incercand sa iasa, inculpatul a schitat un gest de a opri plecarea minorului si prin urmarea smulgerii usii aceasta  s-a prabusit peste copil,, sticla provocandu-i de asemenea leziuni la nivelul fetei", a precizat Carmina Pascal, purtator de cuvant al Parchetului de langa Tribunalul Iasi. Inculpatul nu si-a recunoscut vina. In urma cercetarilor demarate de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului a rezultat faptul ca mama copilului traieste in concubinaj cu inculpatul fiind casatorita legal cu Tastoi Gheorghe, tatal natural al copilului de patru ani. Femeia mai are 3 copiii cu Tastoi Gheorghe, un copil din prima casatorie cu Chescu Petru si o fetita de 1 an si 6 luni cu inculpatul. Doar baietelul si fetita stau impreuna cu Tintirau Petru, 2 se afla la Tastoi si unul la bunica materna. Unul dintre acestia, un baiat in varsta de 14 ani se afla la Centrul de Dispozitie in Plasament in Regim de Urgenta pentru ca a furat alimente dintr-un magazin. "Cazul respectiv este in atentia Directiei Generale de Protectia Copilului, deja s-au luat o serie de masuri, s-a discutat atat cu mama cat si cu asistentul social comunitar, intradevar copiii respectivi, atat cel care este internat, cat si copilul mai mic care se afla in prezent in grija mamei, au fost victimele abuzurilor fizice mai ales din partea tatlui, respectiv concubinului. Urmeaza ca Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sa ia o masura de plasament la copilul care eset internat in spital si bineinteles vom analiza si monitoriza cazul copilului mic din familie, probabil ca si acesta va merge in viitor intr-o masura de protectie sociala", a conchis Tiberiu Bantas, purtator de cuvant al DGASPC Iasi.

F.C.