Un cuib de infractori a locuit abuziv intr-o cladire si a terorizat un cartier intreg

Un cuib de infractori a locuit abuziv intr-o cladire si a terorizat un cartier intreg

Administratia locala a avut nevoie de electorat pentru campania electorala.

Veniturile nu mai fac fata cheltuielilor cu bugetarii
Pensiile speciale: 8.000 de privilegiati platiti de 16 milioane de oameni si 800.000 de firme cu 170 mil. euro anual

Autoritatile locale au inceput lucrarile pentru demolarea unui imobil din Pacurari, din apropierea fostului AMRS. Pentru buna desfasurare a actiunii, Primaria a impus restrictii de circulatie pe sensul de coborare pe str. Pacurari, in timp ce str. Scoalei va fi inchisa traficului.

„Corpurile de cladire C1 si C2 se afla intr-o stare tehnica precara si exista riscul iminent de autodemolare prin desprinderea unor parti ale elementelor cons­tructiei (cornise, balcoane, anca­dramente) si a unor fragmente de tencuiala“, se arata intr-o adresa a Politiei Locale inaintata catre primarie la sfarsitul lunii martie. O expertiza tehnica a aratat faptul ca imobilul prezinta „un grad avansat de degradare si un risc ridicat de prabusire la cutremur“.

Raportul Politiei Locale a fost intocmit la scurt timp dupa o vizita in teren a primarului Mihai Chirica la mij­locul lunii martie. La acel moment, edilul-sef al Iasului, alaturi de reprezentanti ai Politiei Locale si ai Directiei de Administrare a Patri­moniului Public si Privat, a inspectat locuintele sociale ale municipalitatii de la imobilul din intersectia str. Pacurari cu str. Scoalei. Actiunea a vizat existenta si legalitatea actelor de inchiriere ale persoanelor domiciliate in corpurile de cladire, precum si verificarea conditiilor de si­guranta si de igiena ale acestora. Ulterior vizitei, primarul Chirica a dispus ca persoanele care au acte de inchiriere legale sa li se ofere, in regim de urgenta, alte spatii de cazare.