Poli Iasi paseste cu stangul in 2009

Poli Iasi paseste cu stangul in 2009

Noutatile dinspre Poli Iasi sunt, asa cum ne-am obisnuit in ultimile luni, deloc  incurajatoare pentru suporterii clubului din Copou. Nu exista nici o certitudine, nici un plan cert pentru iesirea din criza. Totusi, presedintele clubului, Sorin Boca, incearca sa asigure fanii ca formatia pe care o conduce nu se va desfiinta, asa cum s-a zvonit in ultima perioada. “Eu sunt totusi optimist ca lucrurile se vor rezolva in cel mai scurt timp in anul 2009. Ne dorim ca, pana la reluarea pregatirilor, sa achitam, daca nu toate datoriile catre baieti, macar o mare parte“, a declarat Sorin Boca.
„Vreau sa le transmit suporterilor un An Nou plin de realizari,

Mitica isi trage salariu de vedeta
Introducerea cartonasului portocaliu, respinsa de IFAB

bucurii, si ii rog in numele jucatorilor si al antrenorilor sa ramana alaturi de echipa. Chiar si atunci cand pierde sau joaca mai slab, echipa are nevoie de suportul publicului. Vreau, totodata, sa ii asigur pe fanii nostri ca echipa nu se va desfiinta. Este adevarat, avem datorii de un milion de euro, dar asta nu inseamna ca gata, suntem in faliment. Vom strange aceasta suma si vom achita datoriile in cel mai scurt timp“, a mai spus Boca.
Acesta a mai precizat ca in ultima saptamana a reusit sa achite majoritatii jucatorilor ratele contractuale aferente lunii octombrie. „Din pacate, nu am reusit sa achitam toate datoriile catre jucatori inainte de Anul Nou, asa cum ne-am propus. Actionarii nostri au fost ocupati cu Sarbatorile si nu au reusit sa stranga banii de care aveam nevoie. Am primit niste bani de la Liga Profesionista de Fotbal din drepturile TV si am achitat ratele contractuale la 80 la suta din jucatori. Formele de plata au fost facute in Ajunul Craciunului, in aceste zile cred ca banii au intrat in conturile jucatorilor. Nu este ceea ce si-au dorit, dar cred ca sunt bineveniti si acesti bani“, a explicat oficialul.
Ca urmare a faptului ca situatia financiara a clubului nu s-a imbunatatit aproape cu nimic fata de momentul plecarii sale in vacanta, Ionut Popa sugereaza ca nu se mai intoarce la echipa, si a spus ca nu mai poate lucra si in 2009 cu jucatori nemultumiti ca nu si-au incasat drepturile. Acesta  a afirmat chiar ca unii dintre fotbalistii sai isi vor depune memorii la Federatie, pentru a-si primi banii restanti.