Invinsa de Spania, Romania va juca pentru locurile 15-16 la CM din Croatia

Invinsa de Spania, Romania va juca pentru locurile 15-16 la CM din Croatia

Nationala masculina de handbal a Romaniei a fost invinsa luni seara de Spania, medaliata cu bronz de la JO 2008, cu scorul de 40-32 (19-16), in Sala ''Mate Parlov'' din orasul Pula, si va juca pentru locurile 15-16 la Campionatul Mondial din Croatia.
Romania a jucat destul de bine in debutul partidei cu campioana mondiala din 2005, a condus cu 1-0 (1), 2-1 (3) si 8-7 (11), dupa care a avut o cadere si a primit sase goluri consecutive, scorul devenind 13-8 pentru iberici (16). Nationala lui Aihan Omer a dat dovada in multe momente de neatentie pe propriul semicerc, a ratat doua aruncari de la 7 metri, astfel ca la pauza, in ciuda eforturilor, Spania avea avantaj, 19-16.

Cea mai neasteptata explicatie pentru eliminarea Simonei Halep si a celorlalte favorite, la Wimbledon 2018
E oficial: Cosmin Olaroiu este noul antrenor al echipei Jiangsu Suning, unde il inlocuieste pe Fabio Capello

In partea secunda de joc, Romania a avut destule momente bune, dar nu a reusit mai mult decat sa se apropie in doua randuri la un gol pe tabela de marcaj, 20-21 (34) si 23-24 (39). Spania a dat dovada de pragmatism si a speculat la maxim greselile noastre. Pe final, spaniolii au fost mai atenti si diferenta a crescut pana la zece goluri, 40-30 (59), micsorata doar de reusitele lui Iacob si Ghionea.
Pentru locurile 15-16, Romania va juca marti, tot in Sala ”Mate Parlov”, cu echipa clasata pe doi in cealalta grupa de clasament (Rusia, Egipt, Tunisia sau Algeria).

Au evoluat echipele:
Romania: Rudi Stanescu, Mihai Popescu – portari, George Buricea (3 goluri), Florin Nicolae, Adrian Petrea (5), Marius Stavrositu (1), Valentin Ghionea (7), Ionut Georgescu (4), Eremia Paraianu (2), Rares Jurca (2), Gheorghe Irimescu (4), Mihai Rohozneanu, Sandu Iacob (1), Marian Cozma (3). Antrenor: Aihan Omer.

Spania: Jose Javier Hombrados, Jose Manuel Sierra Mendez – portari, Alberto Entrerrios Rodriguez (5), Cristian Ugalde Garcia (9), Albert Rocas Comas (1), Joan Canellas Reixach (4), Ruben Garabaya Arenas, Juan Andreu Candau (1), Victor Hugo Lopez Romero, Viran Morros de Argila (5), Juan Garcia Lorenzana, Iker Romero Fernandez (1), Carlos Ruesga Pasarin (6), Victor Tomas Gonzalez (8). Antrenor: Lopez Rivera Valero.