Hanescu a cedat in fata lui Roddick

Hanescu a cedat in fata lui Roddick

Aventura lui Victor Hanescu la Doha s-a oprit in sferturile de finala ale turneului dotat cu premii totale in valoare de 1.110.250 de dolari, cel mai bun tenismen roman al momentului pierzand in doua seturi in fata americanului Andy Roddick, scor 6-3, 6-2.
Victor Hanescu ramane cu cele doua victorii obtinute la inceputul sezonul, cu cele 45 de puncte ATP si premiul in valoare de 27.650 de dolari, prezenta intre primii opt jucatori la Doha urmand a-i aduce acestuia o urcare de cateva pozitii in clasamentul mondial.
Primul sfert de finala programat la Doha a inceput sub semnul echilibrului, ambii jucatori castigandu-si primele doua servicii

Ionel Ganea a condus primul antrenament la ASA Targu Mures
Ghencea nu crede-n lacrimi

fara prea multe probleme. Echilibrul s-a rupt in jocul cinci, cand Andy Roddick a apasat pe accelerator, obtinand mult doritul break.
Setul intai a intrat astfel in contul fostului lider mondial cu 6-3, dupa care Hanescu si-a pierdut din nou serviciul, chiar in debutul actului secund. Cu un procentaj de peste 80 la suta la primul serviciu si cu viteze in jurul a 200 km/h, Roddick a continuat sa dicteze ritmul pe teren.
Al doilea break reusit de american nu a facut decat sa grabeasca un deznodamant previzibil, dupa doar 67 de minute Andy Roddick devenind primul jucator calificat in semifinalele Qatar Open. Urmatorul sau adversar se va decide intre spaniolul Rafael Nadal si francezul Gael Monfils.
In afara disputei de la simplu Hanescu va juca si la dublu in faza semifinalelor, unde face echipa cu americanul James Cerretani. Cei doi au o misiune foarte dificila in tentativa de a se califica in finala, de cealalta parte a fileului urmand a se afla canadianul Daniel Nestor si sarbul Nenad Zimonjic, cel mai bun dublu din lume al momentului.