Dinamo Bucuresti – Penicilina Iasi 3–0

Dinamo Bucuresti – Penicilina Iasi 3–0

Voleibalistele de la Penicilina Iasi s-au deplasat la Bucuresti pentru prima etapa din acest an. Dupa o intrerupere de patru saptamini, campionatul Diviziei A1 feminine de volei s-a reluat cu etapa a III-a a returului, runda in care iesencele s-au confruntat cu Dinamo.
Replica data in primul set de catre chimiste a intrecut cu mult asteptarile gazdelor. Calificate in optimile de finala ale Challenge Cup, bucurestencele nu se asteptau ca Penicilina sa le puna atit de multe probleme. Ele n-au reusit sa se distanteze la mai mult de un punct sau doua, dar in schimb a fost Penicilina in stare sa puna trei puncte diferenta intre ea si Dinamo. Era 20-17 pentru fetele lui Dan Banu si Rares Puni, insa gazdele au

Balba loveste din nou; de data asta la propriu
Demisia lui Popa are iz oficial

restabilit egalitatea la 20. Momentul culminant al setului si, din pacate pentru chimiste, chiar al meciului, avea sa se petreaca la 23-22 pentru Penicilina. "Am avut atacul, iar mingea trimisa de Mihaela Ionescu a lovit blocajul advers si a iesit in afara terenului. Punct clar pentru noi. Arbitrii Adrian Apetrei, din Ploiesti, si Paul Szabo, din Oradea, au vazut insa altceva si ne-au luat punctul. Am fost egalati si de acolo s-a rupt totul", a declarat Dan Banu.
Venind dupa aproape o luna de pauza competitionala, Penicilina mai are inca pina sa-si recapete forta de la sfirsitul anului trecut, atunci cind avea puterea sa-si revina dupa un set pierdut la mare lupta. Cu Dinamo, insa, iar au aparut preluarile anapoda si n-a mai prea contat in joc, pierzind si urmatoarele doua seturi.
Penicilina: Olga Pavlova, Mihaela Ionescu, Anca Nicolau, Tatiana Ivaniuschkina, Slavina Koleva, Tatiana Popa (au mai evoluat Alina Melinte si Vesela Nikolova).
Etapa viitoare, iesencele vor primi vizita bucurestencelor de la Rapid, un bun prilej pentru a pregati confruntarile cu Tomis Constanta, din campionat, dar si din faza a doua a Cupei Romaniei.