REVOLUTIE in medicina: A fost testat medicamentul care VINDECA mai multe tipuri de CANCER! Urmeaza sa apara pe piata

Un medicament aflat in faza de experiment a ajutat medicii, in sfarsit, sa trateze jumatate din cazurile de cancer care de obicei deveneau imune la pa

Ministrul desemnat al Sanatatii, primele declaratii: ‘Sper sa reusesc. Sanatatea este o prioritate’
Dr. Sidonia Susanu: „Liposuctia NU este un tratament pentru obezitate!”

Un medicament aflat in faza de experiment a ajutat medicii, in sfarsit, sa trateze jumatate din cazurile de cancer care de obicei deveneau imune la pastile.

Cercetatorii de la Universitatea din California, din San Francisco, au folosit un medicament in curs de dezvoltare, facut de Revolution Medicines, care ajuta la incetinirea cresterii celulelor de plamani, piele, coloana si pancreas, conform Dailymail.co.uk.

Tipurile de cancer pe care medicii spera sa le trateze sunt destul de „incapatanate” datorita mutatiilor ce fac celulele sa creasca necontrolat, scrie mediafax.ro.

De vreme ce experimentele pe animale au intrerupt cu succes acest proces, cercetatorii planuiesc sa expedieze medicamentul catre clinici sa il incerce, ca doctorii sa poata trata celulele canceroase.

Orice tesut corporal poate deveni canceros din cauza procesului de clonare a celulelor care poate deveni corupt de mutatiile genetice. Tesuturile noastre sunt in continua regenerare prin procesul de creare de noi celule, care se realizeaza prin diviziunea celulara. Aceste diviziuni sunt declansate de comunicarile transmise ca intr-un joc de genul „telefonul fara fir” sau pe o cale semnalata.

Intrucat instructiunile pentru diviziunea celulara sunt transmise liniar, exista probabilitatea sa fie intrerupte ceea ce poate cauza mutatii genetice care sa provoace diviziunea necontrolata.

Una dintre caile liniare implicate este MAPK/ERK. Mesajele care „pornesc” sau „inchid” diviziunea celulelor calatoresc pe aceasa cale. Dar una dintre proteinele care functioneaza ca un intrerupator se poate bloca intr-o pozitie, se poate divide si se transforma in cancer.

Cea mai buna metoda de inlaturare a acestor tumori este operatia, insa acestea se pot extinde prea mult ca sa mai poata fi extrase. In acest caz, medicii folosesc chimioterapia sau radiatiile pentru a ataca rapid diviziunea celulara, dar uneori este prea tarziu.

Medicamentele care „rescriu” instructiunile caii MAPK/ERK pentru a aduce proteina in pozitie normala pot fi o adevarata provocare pentru bolnavii de cancer. In experimentele din laborator privind celulele plamanilor, pielii, pancreasului si coloanei, medicii nu au prea avut succes. Proteina parea a fi prea complicata pentru a fi modificata sau isi putea gasi un alt loc atunci cand medicii interveneau pe calea MAPK/ERK.

Insa, de aceasta data, cumva a functionat. Prin alegerea unui alt punct de pe linia comunicarii, oamenii de stiinta de la Universitatea din California, San Francisco, au reusit sa opreasca semnalele externe ce faceau celula sa creasca, blocand molecula numita SHP2.

„Reusita de blocare a SHP2 se poate extinde si probabil va reusi sa vindece mai multe tipuri de cancer, in afara celor pe care le studiem acum”, a declarat liderul studiului, Dr. Trever Bivona.

Tratamentul sau a reusit sa incetineasca cresterea celulelor canceroase Petri, iar in unele cazuri chiar le-a neutralizat.

In cazul celulelor canceroase din plamani, dezvoltate in soareci, noul medicament a incetinit si cresterea tumorilor, ceea ce va ajuta cercetatorii sa dea spre administrare pentru pacienti mai repede medicamentul.