Motivul pentru care tot mai multi oameni sufera de diabet

Motivul pentru care tot mai multi oameni sufera de diabet a fost dezvaluit de un studiu al cercetatorilor americani. In 2016 s-au inregistrat 3,2 mili

Cercetatorii au creat ALIMENTUL care poate combate CANCERUL si alte maladii
Jaf la Agentia Nationala Antidoping. Hotii cautau documente

Motivul pentru care tot mai multi oameni sufera de diabet a fost dezvaluit de un studiu al cercetatorilor americani. In 2016 s-au inregistrat 3,2 milioane de noi cazuri de diabet din aceasta cauza.

Diabetul este o boala periculoasa, care ajunge sa afecteze toate organele atunci cand nu este tratat corespunzator, spun specialistii. De la banale probleme de sanatate se poate ajunge la complicatii care pun viata in pericol. Un caz de diabet din sapte este provocat de poluare la nivel mondial, conform unui studiu recent realizat de cercetatorii americani, publicat in revista The Lancet Planetary Health, scrie Agerpres.

“Poluarea a contribuit la aparitia a 3,2 milioane de noi cazuri de diabet in lume in anul 2016, ceea ce reprezinta aproximativ 14% din aceste cazuri”, spun cercetatorii de la Facultatea de Medicina Saint-Louis din Washington.

Organismul unui bolnav de diabet nu poate folosi glucoza pentru a produce energie, apeland la grasimi pentru asta: “Credem ca poluarea atmosferica diminueaza productia de insulina si provoaca inflamatii, impiedicand organismul sa transforme glucoza din sange in energie”, noteaza cercetatorii.

“Este important avand in vedere ca multe lobby-uri economice afirma ca nivelurile actuale (poluanti degajati in aer) sunt prea stricte si ar trebui revizuite. Insa probele demonstreaza ca nivelurile actuale nu sunt deloc sanatoase si trebuie net reduse”, a precizat profesorul de medicina Ziyad Al-Aly.

Relatia dintre diabet si poluare este mai evidenta in tarile unde reglementarile sunt mai putin stricte si mai putin respectate precum India, Papua Noua Guinee, Afganistan si Guyana.

La polul opus se afla tari precum Franta, Finlanda si Islanda, mult mai dezvoltate din punct de vedere economic.