Ministerul Sanatatii, vesti BUNE in privinta vaccinului hexavalent

Ministerul Sanatatii, vesti BUNE in privinta vaccinului hexavalent

Ministerul Sanatatii a inceput marti livrarea noilor doze de vaccin hexavalent in tara, peste 245.000 de doze urmand a ajunge "in cel mai scurt timp" la cabinetele medicilor de familie si la directiile judetene de sanatate, precizeaza marti MS.

Vrei sa ai parte de un somn linistit: Iata ce trebuie sa ai in dormitor
Programele nationale de sanatate pentru anii 2017-2018, aprobate

"Incepand cu data de astazi, Ministerul Sanatatii a inceput repartizarea in teritoriu a 245.498 de doze de vaccin hexavalent. Cantitatea acopera necesarul de hexavalent pentru urmatoarea perioada (circa 5 luni), iar dozele vor ajunge in toate judetele Romaniei, conform calendarului programat", arata MS, intr-un comunicat transmis AGERPRES.

Ministerul Sanatatii arata ca transa actuala, de 245.498 de doze, este livrata inainte de termenul contractual stabilit in contractul de achizitie, respectiv lunile iulie si octombrie 2017.

"Subliniem faptul ca Ministerul Sanatatii a demarat toate procedurile de achizitie a vaccinului hexavalent pentru urmatorii patru anii (2018 — 2022), masura care va preveni eventualele discontinuitati de aprovizionare cu acest tip de vaccin", se arata in comunicatul citat.

MS reaminteste ca a incheiat, in acest an, un contract pentru furnizarea unei cantitati de 630.000 doze vaccin hexavalent. Prima transa, de 120.000 de doze si partial a doua transa de 44.229 de doze, au fost repartizate in tara in lunile aprilie si mai. Dupa repartizarea dozelor curente, conform contractului de achizitie, urmeaza ca Romania sa primeasca o noua transa de vaccin hexavalent.