Avertisment teribil al specialistilor: Ce ar putea pati micutii mamelor vegetariene

Mamicile vegetariene care evitarea consumul de carne in perioada sarcinii creste riscul ca, mai tarziu, copiii sa devina dependenti de droguri sau alc

ALERTA – Epidemie de rujeola. ZECI de noi cazuri intr-un judet din Romania
Vrei sa ai parte de un somn linistit: Iata ce trebuie sa ai in dormitor

Mamicile vegetariene care evitarea consumul de carne in perioada sarcinii creste riscul ca, mai tarziu, copiii sa devina dependenti de droguri sau alcool, sustine un nou studiu. Explicatia o reprezinta lipsa vitaminei B12 din dieta necesara dezvoltarii fatului.

Studiul condus de Institutul National pentru Abuzul de Droguri si Alcool din Marea Britanie a aratat ca adolescentii ale caror mame au urmat o dieta vegetariana in perioada sarcinii sunt mai predispusi sa faca abuz de substante interzise.

Insa, este nevoie de efectuarea mai multor studii pentru a stabili cu exactitate legatura dintre dieta si consumul de droguri si alcool.

Studiul publicat in revista Alcoholism: Clinical and Experimental Research a analizat obiceiurile a aproximativ 15.000 de copii nascuti in 1991 si 1992 in orasul Bristol.

Cercetatorii au analizat stilul de viata al adolescentilor si au descoperit ca obiceiurile alimentare ale mamei din timpul sarcinii influenteaza predispozitia copiilor spre droguri si alcool.

Specialistii recomanda mamelor vegetariene sa completeze necesarul de vitamina B12 cu alte alimente sau suplimente, noteaza independent.co.uk.