Alunitele cancerigene. Cum le recunosti si cum te protejezi de ele

Alunitele sunt tumori beninge care se prezinta sub forma unor pete sau a unor excrescente ce au diferite tonuri de maro. Insa, atunci cand se inmultes

Acesta ar putea fi medicamentul minune al secolului!
Descoperire ingrijoratoare a medicilor: O noua afectiune cauzata de telefoanele mobile

Alunitele sunt tumori beninge care se prezinta sub forma unor pete sau a unor excrescente ce au diferite tonuri de maro. Insa, atunci cand se inmultesc, isi schimba forma, devin mai mari sau prezinta un aspect neregulat esye indicat ca mergi la medicul dermatolog.

Cum recunosti alunitele cu potential cancerigen

O alunita cu risc de a se transforma in cancer prezinta unele anomalii de forma, culoare, structura si evolutie.

Asimetrie. In momentul in care o parte a alunitei este asimetrica fata de cealalta parte, fie prin forma, culoare sau dimensiune, este posibil ca aceasta sa denatureze si sa se transforme intr-o tumora maligna.

Margini neregulate. In mod normal, alunita trebuie sa aiba o fomra rotunda si margini ferme. Atunci cand contururile acesteia devin nedefinite, crenelate, acea alunita poate prezenta un risc cancerigen.

Culoare schimbata. De obicei alunita are o culoare uniforma pe toata suprafata. Insa, devine periculoasa cand incepe sa isi modifice culoarea, prezentand urme usor diferite pentru aceeasi alunita.

Diametru modificat. O alunita nu trebuie sa aiba un diametru mai mare de 6 milimetri. Daca aceasta dimensiune este depasita, atunci creste riscul aparitiei cancerului.

Sensibilitate. Daca o alunita devine cancerigena ea prezinta sensibilitate la atingere, devenind jenanta sau chiar prezinta mancarime.

Cum te protejezi de aparitia alunitelor cancerigene

Una dintre principalele modalitati de protectie evitarea expunerii pentru un timp indelungat la soare. Aceasta metoda se recomanda in special persoanelor care au foarte multe alunite pe corp.

Trebuie sa se evite atingerea sau lezarea alunitelor reliefate.

Este necesara tinerea sub observatie a alunitelor pentru a putea fi urmarite modificarile lor. Orice fel de schimbare (forma, dimensiune, culoare) trebuie semnalata medicului dermatolog.

Evita folosirea unor tratamente cosmetice sau de alta natura pentru a face alunitele sa dispara

Ai grija ca metodele de epilare precum ceara sau diversele aparate sa nu lezeze nervii prin smulgerea firelor de par crescute in zonele respective.