Al patrulea deces inregistrat in aceasta iarna din cauza gripei – un barbat de 40 de ani din Iasi

Un barbat in varsta de 40 de ani din judetul Iasi a murit din cauza gripei, fiind al patrulea deces inregistrat din cauza virusului gripal in aceasta

Fabulos! Efectul nebanuit al mamaligii asupra organismului
Legea educatiei, schimbata substantial in Senat

Un barbat in varsta de 40 de ani din judetul Iasi a murit din cauza gripei, fiind al patrulea deces inregistrat din cauza virusului gripal in aceasta iarna.

Conform Centrului National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile, un barbat in varsta de 40 de ani, care avea si alte afectiuni, a murit din cauza gripei. El nu era vaccinat antigripal.

Este al patrulea deces provocat de gripa si inregistrat in acest sezon, primele trei victime fiind o femeie de 69 de ani din Bucuresti, un adolescent de 15 ani din judetul Salaj si o femeie de 40 de ani din judetul Botosani.

In saptamana 15 – 21 ianuarie, la nivel national s-au inregistrat 128 de cazuri de gripa, potivit Centrului National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile.

Cele mai multe cazuri de gripa – 37 – s-au inregistrat in Bucuresti, urmat de Constanta, cu 26 de cazuri de gripa confirmate in aceasta iarna. In Bihor au fost patru cazuri de gripa, cate doua cazuri s-au inregistrat in Dambovita si in Botosani, iar cate un caz de gripa s-a inregistrat in judetele Dolj, Mures, Timis, Salaj, Sibiu si Ilfov.

Pana in 21 ianuarie, fusesera vaccinati antigripal 771.573 de oameni.