Viorica Dancila a vizitat Memorialul Yad Vashem din Ierusalim si a luat parte la ceremonia de aprindere a Flacarii Vesnice

Prim-ministrul Viorica Dancila a vizitat miercuri Memorialul Yad Vashem din Ierusalim, Israel, unde a luat parte la ceremonia de aprindere a Flacarii

Grindeanu: Liviu Dragnea isi foloseste partidul pentru a avea puterea absoluta
„SUA saluta eforturile continue ale Republicii #Moldova de a intari statul de drept si angajamentul sau fata de un viitor european, care sa reflecte valorile libertatii si democratiei”

Prim-ministrul Viorica Dancila a vizitat miercuri Memorialul Yad Vashem din Ierusalim, Israel, unde a luat parte la ceremonia de aprindere a Flacarii Vesnice, a depus o coroana de flori in sala „Aducerii Aminte” si a semnat in Cartea de Onoare a Memorialului dedicat victimelor Holocaustului.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, vizita a constituit un prilej pentru reiterarea angajamentului Romaniei pentru sanctionarea tuturor formelor de antisemitism si de negare a Holocaustului.

„In context, premierul roman a amintit ca Romania are in proiect deschiderea unui Muzeu National de Istorie a Evreilor si a Holocaustului, cu sprijinul Israelului si al Institutului Yad Vashem”, se arata in comunicat.

Conform sursei citate, in continuarea vizitei pe care o efectueaza in Israel, prim-ministrul roman a avut o intrevedere cu ambasadorul Colette Avital, secretar general al World Jewish Restitution Organization si presedintele Centrului Supravietuitorilor Holocaustului din Israel.

„Cu acest prilej a fost abordata tema restituirii proprietatilor evreiesti confiscate abuziv de regimul comunist si a fost evocata cooperarea in grupul de lucru creat in cadrul Guvernului de la Bucuresti pe problematica restituirii proprietatilor evreiesti si a pensiilor pentru supravietuitorii Holocaustului”, se mai arata in comunicat.

Premierul Viorica Dancila efectueaza, miercuri si joi, o vizita oficiala in Statul Israel la invitatia prim-ministrului Benjamin Netanyahu.