Tudorel Toader anunta saptamana viitoare proiectul final pe Legile Justitiei

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, duminica, la Iasi, ca saptamana viitoare proiectul de modificare a legilor Justitiei va fi definitiva

Ilegalistul
„SUA saluta eforturile continue ale Republicii #Moldova de a intari statul de drept si angajamentul sau fata de un viitor european, care sa reflecte valorile libertatii si democratiei”

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, duminica, la Iasi, ca saptamana viitoare proiectul de modificare a legilor Justitiei va fi definitivat. In ce priveste memoriul prin care magistratii cer retragerea proiectului, Toader a spus ca „nu face decat sa sustina avizul negativ al CSM”.

Prezent la Iasi pentru a participa la lansarea unui volum despre malpraxis editat de catre sotia sa, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a vorbit si despre faptul ca saptamana viitoare proiectul de modificare a legilor Justitiei va fi definitivat, informeaza Mediafax.

Intrebat despre memoriul magistratilor, Tudorel Toader a raspuns: „Memoriul nu face decat sa sustina avizul negativ dat de catre CSM pentru ca CSM-ul reprezinta judecatorii si procurorii, dar avizul este consultativ”.

Ministrul Justitiei a spus ca are obligatia de a finaliza proiectul, astfel ca termenul avansat a fost „cel mai probabil, saptamana viitoare”.

Pozitia din weekend este mult mai rigida decat cele enuntate de-a lungul saptamanii, mai ales dupa o intalnire cu ambasadorul Germaniei la Bucuresti. In discutia cu Cord Meier-Klodt, la care a luat parte si un consilier pe teme juridice al Ambasadei, Matthias Mau, Toader a promis ca va cere avizul Comisie de la Venetia pe modificarile pe care vrea sa le aduca Legilor Justitiei.

Magistratii nu au lasat garda jos insa, dupa aparenta concesie a lui Toader. Intr-un interviu pentru Ziare.com, judecatorul Dragos Calin, co-presedinte al Asociatiei Forumul Judecatorilor din Romania si initiator al memoriului fata de modificarile Legilor Justitiei, a atras atentia ca „sesizarea Comisie de la Venetia, trebuia sa reprezinte un demers prealabil. Oricum, concluziile acesteia se pot lasa asteptate pentru mai mult de sase luni”.

Pozitia din aceasta duminica a lui Toader aminteste insa mai mult de cea exprimata dupa obtinerea avizului negativ de la CSM cand a anuntat ca „textele de lege nu se negociaza”.