Transarea

Transarea

Daca saptamana trecuta premierul Boc ne anunta ca „am reusit sa evitam colapsul“  iar presedintele Basescu declara ca „Romania a reusit sa evite derapajul“ si e „pe un drum al iesirii din criza“ iata ca saptamana asta suntem iar in pericol de derapaj.

Hillary Clinton ar urma sa-si anunte candidatura la presedintia SUA duminica, pe Twitter
Alegeri SUA 2016. Seifurile lui Donald Trump sunt goale, iar sondajele proaste, in timp ce Hillary Clinton e mai ofensiva si mai bine finantata

Pesemne fiindca salariile si pensiile sunt inghetate Bocna. Dl Basescu a atras atentia ca dupa ce-am ratat transa pe decembrie de la FMI, daca ratam si transa din ianuarie, vom imprumuta cu dobanzi si mai mari fiindca se considera ca „programul a deraiat“. Programul alternativ ar fi ca azi iesim din criza, maine intram la loc. Dupa opinia dlui Basescu, de vina sunt „partidele de stanga care au ca obiectiv derapajul Romaniei“. Chiar daca PSD si PNL nu sunt cele mai corecte adversare politice si nici cele mai intelepte, este exagerat sa spui ca urmaresc derapajul tarii. Principalul vinovat de derapaj este soferul. In fond, nu te poti astepta ca opozitia sa tracteze masina guvernului – desi nici sa stea tot timpul cu glontul pe teava nu e normal. Calea de mijloc pare insa exclusa atat intre putere si opozitie cat si in interiorul lor: partidele din coalitie se tocmesc la sange pentru fiecare lege iar partidele din opozitie nu depasesc „aceasta mentalitate de prima-doamna, de cine e liderul opozitiei“, dupa cum remarca dl Ilie Sarbu, socrul uneia dintre primadonele opozitiei ale caror nevricale tin intr-adevar de sexul slab. Dar si dl Mircea Toader (PDL) si-a recunoscut o deghizare neconventionala: „sub fusta noastra nu se ascunde nimeni“ si nimic. Ce-o fi cu domnii acestia de-au devenit atat de sentimentali incat au salvat-o pe dna Ridzi de justitie (la cererea acesteia) – agravand astfel riscul de a rata intrarea in Schengen nu numai din pricina justitiei si a CSM ci si din pricina parlamentului? Fireste, atat sefa CSM, Florica Bejinaru, cat si dna Costiniu au sarit imediat sa acuze „gravele ingerinte in justitie“ ale dlui Basescu. Care ingerinte? Nu mai deosebesc ingerintele de critici? Dar cand una a avut ingerinte la Securitate iar cealalta a avut ingerinte familiale in lumea interlopa, era mai bine daca doamnele-comisar taceau. Probabil insa ca au cam scazut incasarile in sistem daca si doi generali ai MApN s-au multumit cu spagi de 1.000 de euro. Slab! In partide cat o fi? – caci dl Basescu a constatat: „PDL pare sa fi abandonat criteriile morale“. Pai sunt abandonate de mult, de toate partidele care au constatat ca banii sunt mai importanti: cu ei cumperi cata moralitate vrei.

Scris de Tia Serbanescu