Simularea

Simularea

Premierul a avut dreptate: privatizarea CFR Marfa n-a fost un „show” ci un esec scurt in care guvernul s-a descurcat si fara concursul lui D.D.

Lovitura de TEATRU a FMI: nu participa la ACORDUL pentru Grecia decat daca acesteia i se TAIE din datorie
„In prezent, SUA isi schimba abordarea fata de amenintarea rusa…”

Din cele 12 companii interesate, mari si serioase, anuntate initial de dl. Fenechiu, n-a mai ramas niciuna. Ultimele trei au pierit din cauza dosarului: n-aveau dosar sanatos, complet. Acum cica privatizarea se va relua. Daca doriti sa revedeti. Trebuie sa se marcheze insa reluarea ca sa nu creada lumea ca e o privatizare live. Daca guvernul isi inchipuie ca simuland diverse privatizari pacaleste acordul cu FMI, se inseala. De fapt, adevarata privatizare a CFR Marfa (ca si a Oltchim etc) s-a produs cu mult inainte prin capusari de catre diverse firme particulare care faceau profit in timp ce compania facea datorii. In zece ani din cele 140.000 de vagoane au disparut 100.000. Asa incat privatizarea era pe cand nu s-a vazut, azi o vedem si nu e. Desi a facut multe declaratii in ziua esecului, premierul nu s-a referit deloc la el – si nici presedintele Basescu care a facut alte trei anunturi importante pentru coabitare. I-a numit pe cei 6 procurori, a promulgat legea restituirii proprietatilor si l-a delegat pe dl. Ponta sa reprezinte Romania la Consiliul European din 22 mai. Trei daruri pentru Ponta! – care altfel nu prea e daruit de la natura. Pare un simulant innascut. Adevarul e ca termenele internationale ale numirii procurorilor si legii restituirii erau deja depasite si orice amanare s-ar fi intors impotriva presedintelui –  iar trimiterea premierului la CE unde se discuta despre energie are in vedere (probabil) oficializarea proaspetei sale razgandiri in favoarea gazelor de sist. Si oricum, guvernul ii luase dlui Basescu avionul. Macar e sigur ca nu mai zboara – pana la sfarsitul mandatului. S-a suspendat suspendarea. Si asta pentru ca dl. Ponta s-a plictisit deja de coabitarea cu Crin.
Singurul punct important ar fi „solicitarea” presedintelui catre noul Procuror General Nitu de a rezolva dosarele Revolutiei „clarificand cine a luat decizia politica de a pune armata sa traga in populatie cu munitie de razboi si de a inarma Garzile Patriotice”. Ghici, cine? Dl. Basescu se refera la cine-a tras in noi dupa 22, adica la Ilici. Dar cum PG Nitu a tras el insusi in revolutie fiind soldat in termen – dupa care a tras si foloase (luandu-si certificat si teren de revolutionar), e clar ca nici in urmatorul deceniu nu se va afla ca deciziile politice din timpul revolutiei le lua dl. Iliescu. Ramane secretul nostru.

Tia Serbanescu