Scaunele

Scaunele

Stratagema PDL, UDMR si UNPR a tinut: au stat linistiti la locurile lor, n-au votat si au castigat. De unde se vede ca uneori, daca nu votezi esti mai castigat. Asa au facut si PSD si PNL la legea pensiilor - si au biruit: legea s-a intors in parlament unde e schimbata in fiecare zi.

Rosu vertical
Ministrii reuniti la Consiliul JAI nu vor ajunge la o intelegere. HARTA marii migratii musulmane in Europa. Germania a capitulat: „Nu mai putem!”

Probabil ca partidele de la putere n-au votat cu guvernul ca nu cumva sa regrete vazandu-l cum greseste. Motiunea de miercuri a mai spulberat un mit: mitul tradatorului de bine, care-si abandoneaza partidul trecand la adversari. Iata ca in ziua de azi nici pe tradatori nu te mai poti baza. Enervat, dl Ponta i-a numit „ticalosi“ pe cei care-i jurasera cu o zi inainte ca vor trada pentru el si care n-au mai putut s-o faca fiind tinuti departe de periculoasele urne. Si mai suparat, desi nu daduse sanse motiunii, dl Antonescu i-a clasificat la „taratoare“ si „nevertebrate“ pe cei care-si pazeau scaunele. In fine, stilul e omul, vorba francezului: adica esti asa cum vorbesti. Dar cum la razboi, in amor si in politica lumea isi permite orice pentru a obtine ce vrea, s-ar putea sa vedem si alte nefacute. Si asa cum tradarea a devenit deja un procedeu respectabil, s-ar putea ca maine-poimaine toate legile sa fie votate direct cu scaunele – scaun cu spatarul in sus inseamna vot pentru iar scaun cu picioarele in sus e vot contra – scutindu-i astfel pe alesi de prezenta. Altfel, a fost o motiune destul de scumpa: „mitingul saraciei“ a consumat bani frumosi pe autocar si recuzita iar „marsul saraciei“ a fost condus de cativa lideri PSD care puteau defila mai degraba la „marsul imbuibarii“: Ponta, Dragnea si Oana Mizil – de asta data fara costumul de puscarias care a consacrat-o. Nici discursul dlui Ponta n-a fost sarac in neadevaruri – „sunt 100.000 de romani in piata“ a zis liderul PSD numarandu-i pe cei 30.000 de participanti exact ca dna Anastase – si in salturi hazardate in trecut: „degeaba Hitler s-a sinucis, cei care au fost slugile lui sau ale lui Ceausescu trebuie sa plateasca“. Omul asta o gandi inainte de a vorbi? Daca-l auzea Adrian Paunescu? Cat priveste „hotia“ dnei Anastase, acuzata din nou de dl Ponta, sa vezi pocinog: si PSD furase la semnaturile pentru motiune unde trei parlamentari iscalisera de cate doua ori. Lupta insa nu s-a terminat: proaspat scapat de-o motiune, guvernul Boc si-a asumat raspunderea pe legea Educatiei provocand opozitia la o noua intrecere pe scaune. Start! Sa vedem cate scaune isi pun picioarele in gips. 

Scris de Tia Serbanescu