Publicitate

Publicitate

Consiliul European n-a reusit sa finalizeze bugetul 2012-2020 asa ca negocierile se vor relua in ianuarie. La pauza insa, Romania a obtinut cateva puncte: eliminarea conditiei finantarii in raport cu absorbtia fondurilor, marirea pro­cen­tului de cofinantare de la 75% la 85% si al celui de prefinantare de la 2% la 4 % iar la agricultura vom primi 5 mld. de euro in plus.

Cutremur in Nepal: autoritatile se asteapta la 10.000 de morti
SIRIA: A intrat in vigoare un ACORD americano-rus pentru INCETAREA focului

Nu e rau. La Bruxeles stam mult mai bine decat la Bucuresti unde nu stim nimic despre buget intrucat scena politica e ocupata de spectacole electorale: „prese­din­tele va ramane in functie,  Romania nu are nevoie de o criza politica“  a declarat dl. Ponta.

Pai, nici in vara n-avea nevoie dar au facut-o. Ponta vrea sa sugereze ca presedintele  ramane in functie daca premierul (adica el) ramane in functie. Nesiguranta in aceasta privinta i-a adus oarecare nervozitate dlui Ponta: „eu sunt la Iasi si ma intrebati de Valcea“ s-a rastit premierul la ziaristii si apoi chiar la dl Antonescu care lipsise de la o ceremonie electorala: „aici nu suntem la Parlament, sa lipsim tot timpul“.
Cand nu lipseste, Antonescu atipeste – asa ca a adormit in timpul discursului premierului de la Iasi si s-a trezit abia la Roman unde a ironizat candidatura dnei Udrea: „pe unele doamne le-a apucat brusc dorul de Roman“. As! Asta era in ‘90, la Apaca. Acum le-a trecut.
Cel mai tare l-au iritat pe Crin criticile lui Tari­ceanu la adresa discur­surilor antieuropene ale USL. Vazand in ele un semn ca dl. Tariceanu ar putea fi desemnat premier, dl. Antonescu a anuntat laconic urmarile: „Basescu suspendat, Tariceanu exclus“. Dar cum pana in 9 dec. cand sunt alegerile si intra in vigoare noul mers al trenurilor (spre USL), vreo 30 de primari PDL din Mehedinti au si luat-o intr-acolo anuntand ca sprijina USL. Astia nu-s Mehedinti, sunt Mehestirbi. E ca si cum in timpul meciului niste jucatori trec in echipa adversa. Alti jucatori (Trasculescu si Ion Stan) au fost eliminati de DNA pentru hent in careu: au pus mana pe bani. Dl Nastase in schimb a pus mana pe condei si a scris din inchisoare „Exercitii de libertate“ pe care dl Iliescu (aflat in libertate), le-a lansat la Targul Gau­deamus. Dl. Iliescu insusi isi scrie iar memoriile si tocmai a ajuns in copilarie. Dupa alegeri, vom ajunge in perioada cand era in Comitetul Central .
De teama, dl. Paleologu (PDL) candideaza tocmai in antichitate: cica e „Leonida la Termopile“. Poate-l tre­zeste coana Efinita: Leo­nido, scoal’ ca-i revolutie, batalia mare afara!“ Si pierdem si revolutia asta.