Preludiu

Preludiu

Incepe saptamana motiunii de cenzura depusa de PSD si PNL si sustinuta de toate sindicatele in strada - unde au invitat toti nemultumitii: pensionari, someri si studenti. Intrarea libera. In scopul daramarii guvernului, PSD si PNL au apelat la UDMR cerandu-i sa iasa din coalitie si promitandu-i acelasi numar de ministri in viitorul lor „guvern de criza“.

Pliciul
Cum ne alegem viitorul? In functie de informatiile pe care le avem

UDMR face insa deja parte dintr-un guvern de criza care i-a promis chiar a doua zi dupa motiune trecerea legii educatiei prin asumarea raspunderii. Oferta e generoasa. In plus, opozitia e deja divizata de premierul sau de criza. PNL are o lista cu trei independenti unde pe langa eternul Johannis au aparut dl Stere Farmache, directorul Bursei de Valori, si necunoscuta Mariana Gheorghe, director la Petrom.
Petromservice! Interesant! Bine macar ca nu l-au pus pe Liviu Luca. Despre aceste nominalizari cu cheie, dl Nastase a declarat ironic ca „vor inflacara masele“ in timp ce dl Ponta le-a respins sarcastic: „toti independentii propusi de PNL, Predoiu, Ciolos, Vladescu, s-au indragostit de Cotroceni si s-au dus la Basescu“. La randul sau, dl Antonescu nu vrea sa auda de premier din PSD. Nici n-au daramat guvernul si se cearta deja pe scaunul moale al dlui Boc. In tabara puterii domneste un optimism la fel de fortat: „motiunea nu trece“. Pentru mai multa siguranta, PDL a decis sa stea in sala dar sa nu voteze. Probabil ca se teme ca alesii sai sa nu voteze iarasi gresit sau sa fuga cu bilele direct in bratele Aurei Vasile. Ce smecherie! Numai ca jocul pasiv sau non-combat-ul se penalizeaza. Dl Cezar Preda e convins ca rezistenta prin abstinenta de la vot va invinge intrucat „e obligatia opozitiei sa stranga 236 de voturi, eu, ca putere n-am nicio obligatie sa strang niciun vot“. Chiar intr-acolo se indreapta. Dupa opinia dlui Preda, premierul va scapa iarasi printre picioarele adversarului – si merita sa scape fiindca „Boc e cel mai curat produs politic al PDL si n-are in el structura de a da cu pumnul in masa“. Din contra, are structura de a i se da cu pumnul in masa si peste ceafa. Descrierea predista este induiosatoare: „Boc e ca fata curata de la tara, venita la oras si care nu mai pare asa curata fiindca are in jur baieti smecheri“. Fata curata de la tara era in romanele dinainte de Preda. Acum se duc direct in alta tara – asa ca ideea dlui Preda ca la motiune „se vad chilotii miresei“ e de mult depasita. In plus, cine vrea sa-i vada? Banii mirelui conteaza.

Scris de Tia Serbanescu