Mici

Mici

Sarbatorile de 1 Mai si de Paste au fost silite sa coabiteze anul acesta astfel ca ouale rosii s-au amestescat cu gratarele, lenea cu evlavia iar populatia a primit mesaje laborios-pioase de la cei siliti  sa coabiteze si ei.

Romania se afla acum pe o traiectorie pozitiva iar provocarea este sa gaseasca modalitati de a ramane pe aceasta traiectorie
Corespondente

Presedintele Basescu ne-a indemnat sa reflectam „la lucrurile importante” iar premierul Ponta le-a identificat: smerenia, puritatea si intelegerea sunt darurile pe care le primim de sfintele Pasti. E bine ca le-a primit si dansul caci avea mare nevoie de ele – desi sunt genul de daruri de care dl. Ponta nu se foloseste niciodata. Premierul a trecut insa printr-o mare incercare. Se anuntase ca am putea ramane fara mici – ceea ce dadea peste cap toate campaniile electorale –  intrucat C.E. nu admite folosirea bicarbonatului de sodiu in componenta micului aliment. Asta chiar este o lovitura sub centura. Micul Titulescu (cum il alinta dl. Nastase) a reactionat solidar cu micii – caci asta-i chiar unul din nobilele idealuri ale socialismului: sa tina cu micii, sa-i apere pe cei mici.
Asa ca premierul a trimis imediat o solie de pace la Bruxelles aratand ca micul reprezinta hrana traditionala a alegatorului si activistului roman care nu-l uita in rugaciunile sale electorale: eu sunt mic, tu fa-ma mare. Asa au ajuns ministri mai multi mititei: Banicioiu, Sova, Cazanciuc. „Noi ne luptam, salvam micii de CE” a anuntat premierul. Muncim, luptam, pe mici ii aparam. Primele rezultate sunt promitatoare. CE a considerat ca „utilizarea bicarbonatului de sodiu pare acceptabila”. Normal. In comparatie cu salmonela e un fleac. Sau cu carnea stricata. Sau chiar cu cafeaua social-democrata: „daca un social-democrat va face cinste cu o cafea, puneti-l pe el s-o bea mai intai” – a zis liberalul Țutuianu. Nechezol! Dupa ce si-au impartit bucatele, useleii au ajuns sa se certe la o ceasca de cafea. Blestemul lui Ceasca – si modul lor de a guverna: „noi ne vedem de guvernare, cine nu are treaba poate sa stea la televizor” a zis dl. Ponta – care este campionul prezentelor la tv unde face observatii adanci: „la noi incompetenta nu se plateste penal, daca esti incompetent, te alegi primar la Cluj”. Sau premier. Ori primar la Constanta ca Mazare care a aparut dezbracat in chiloti vargati si cu bretele la tv pentru a prezenta moda salvamarilor: „budigai ca-n anii '50”. Anii spre care tinde USL. Mazare insusi a reclamat insa ca i s-a cerut spaga la Ministerul Culturii – asa ca un secretar de stat a platit pentru confuzie: cum sa-i ceri spaga lui Mazare in loc sa-i dai?

Tia Serbanescu