Iohannis se intalneste cu Barack Obama, la Summitul Securitatii Nucleare din SUA

Presedintele Klaus Iohannis se va afla la Casa Alba alaturi de alti lideri mondiali pentru a participa la un summit pe tema securitatii nucleare. Barack Obama va gazdui in cinstea acestora o cina.

Lumea lui Adrian Paunescu
Super-ARMA din Star Treck devine REALITATE: Raza care DISTRUGE toate echipamentele electronice ale INAMICULUI

La summit-ul de la Washington se va discuta despre cum poate fi prevenit un scenariu-catastrofa, in care organizatii precum Statul Islamic ar ajunge sa aiba materiale nucleare.

De la editia de anul acesta, marele absent este liderul rus Vladimir Putin.

Iohannis va vizita, joi, Memorialul Holocaustului si va participa la cina oferita de presedintele SUA, Barack Obama, la Casa Alba, in onoarea sefilor de delegatii prezenti la Summitul securitatii nucleare.

Klaus Iohannis va participa vineri la sesiunea de deschidere a summitului, la un dejun de lucru si la discutia pe baza unui scenariu pregatit de organizatori care consta in prezentarea, prin intermediul unui videoclip, a unui caz ipotetic de terorism nuclear — furtul de material nuclear sau radioactiv de catre actori nestatali si utilizarea partiala a acestuia. La finalul summitului, presedintele Iohannis va sustine o declaratie de presa.

Tot vineri, seful statului se va intalni cu reprezentantii comunitatii romanesti din Washington.

Din delegatia care il insoteste pe Iohannis in SUA fac parte ministrul de Externe, Lazar Comanescu si consilierii prezidentiali Leonard Orban, Andrei Muraru si Cosmin Marinescu. De asemenea, seful statului este insotit de sotia sa, Carmen Iohannis.