Indexari

Indexari

Simtind ca bugetul e cam neajutorat, premierul i-a luat pe ministrii bugetului (adormitul Voinea) si finantelor (Chitoiu si atat) si s-au dus in parlament pentru a-l sustine si a selecta personal amendamentele „serioase”. Delegatia guvernamentala s-a intalnit cu toate partidele – mai putin cu PDL care a refuzat invitatia.

Ultima petrecere de Halloween la Casa Alba. Cum s-au deghizat Barak si Michelle Obama
Secretar general NATO: „Condamnam cu fermitate testul cu tehnologie balistica efectuat de Coreea de Nord”

De ce? Nu era mai bine si mai cinstit sa-i spuna in fata dlui Ponta ceea ce declara la televizor: ca e buget socialist, ca n-are decat cheltuieli fara investitii si ca „merge pe taxe”? Mai curajos, deputatul PSD Anghel Stanciu i-a acuzat pe cei trei ca „au copiat de la cap la coada bugetul lui Gherghina” – celebrul autor de bugete (de 30 de ani incoace) dupa care au predat toate guvernele schimband fireste cifrele si accentele. Cele care au preluat greul luptei au fost doamnele astfel ca la votarea OUG privind indexarea pensiilor cu 4% s-au infruntat dna ministru Mariana Campeanu, mama muncii si mamaia pensiilor, si dna Roberta Anastase, orfelina opozitiei. Dna Anastase a salutat faptul ca USL aplica legea pensiilor promovata de PDL dar i-a reprosat ca n-a pus un procent de 6% mai aproape de inflatie iar dna Campeanu i-a replicat ca PDL a dat legea dar nu si indexarea. „N-am avut posibilitatea atunci, a explicat dna Anastase la tv, dar acum cresterea economica permite”. Care crestere, fata? Acum e zero. Ati uitat ce criticati? Dna Campeanu s-a indexat si pe sine: „as putea sa reprezint un etalon”. Un esalon, mai degraba – caci e-talonul sau de pensionara include case, terenuri, actiuni la BRD si alte plasamente sigure: un fiu consilier la Primaria Capitalei care in aceeasi zi indexa taxele locale cu 16%. Asadar pensionarii etalon primesc 4% la o indexare si dau 16% la alta. In schimb taxa de externare din spitale e de 10 lei si permite aproape oricui sa se externeze – daca-si permite sa se interneze caci „taxele” de anestezie, operatie si medicamente sunt de sute de ori mai mari. Taxa de externare e un fel de taxa de recunostinta (echivalentul a 10 lumanari) pentru ca ai iesit cu viata. Oare o platesc si cei externati cu certificat de deces?
Primaria Capitalei ne va oferi insa o piata noua pentru taxele date: Piata Francofoniei in sectorul 5, la Vanghelie, acolo unde se vorbeste francofona in mod curent si de unde multi vorbitori pleaca in Franta la  „s'il vous plait” si se intorc cu escorta. Intorcandu-se pe loc, premierul a anuntat in limba oficiala: „Va anunt ca Guvernul cel rau e guvernul dumneavoastra”. Ba al dumnitale, plagiatore.

Tia Serbanescu