Hent

Hent

Zi de etapa la ICCJ unde „greii” din fotbal asteptau cu nerabdare fluierul final al Justitiei: Copos, Borcea, M. Stoica si fratii Becali (verii lui Gigi) condamnati in prima instanta la ani grei pentru evaziune fiscala din transferurile jucatorilor unde luau partea leului si declarau firimiturile

„In prezent, SUA isi schimba abordarea fata de amenintarea rusa…”
UE cere Rusiei ‘sa inceteze imediat’ loviturile aeriene asupra opozitiei moderate din Siria

– si respectiv cei din schimburile de teren ale armatei (fostul ministru Babiuc si fostul sef al Statului major Cioflina) cu civilul Gigi Becali, un anonim la vremea respectiva (acum 16 ani) care a castigat astfel primul sau milion de dolari. Cum de l-au ales demnitarii taman pe Gigi pentru a-l imbogati? Mister. Microbist incurabil, premierul Ponta si-a declarat „simpatia personala pentru Becali”. E ceva sa fii premier si sa ai o simpatie pentru un inculpat – dar asta e ceva obisnuit in USL. Din pacate pentru dl Ponta, s-a dovedit ca balonul e rotund si in justitie. Cei cu transferurile de jucatori au scapat la pauza cand ICCJ le-a retrimis dosarele indarat pentru vicii de procedura. A urmat intrarea in teren a Armatei si a lui Gigi – care si-a asteptat verdictul la Parlament si in fata presei unde a dat nenumarate declaratii bisericesti: „Dumnezeu are cel mai mare serviciu de informatii din lume, el stie tot, deci n-am de ce sa ma tem, mi-am pus viata in mainile Domnului”. Verdictul a adus insa condamnarea celor trei la cate doi ani de inchisoare cu executare (la Gigi 2+1 prin cumulare). Desi inaltii condamnati erau Babiuc si Cioflina, presa a stat cu ochii numai pe Becali care a reactionat deopotriva fatalist ca ciobanul din balada si vindicativ ca un inchizitor: „asta-i tara lui Hristos? Asta-i tara lui Satan, am sa fac plangere la CEDO, am sa cer gratierea, dar daca n-aveam pacate, ma lasa Dumnezeu in mainile lor? Am fost tradat de statul roman, asta e crucea mea dar cei trei judecatori o sa plateasca  daca i-a pus Satan”. Apoi au venit regretele: „e o zi neagra pentru Justtsie, el trebuia pedepsit pentru ca a intrat in USL” a zis Vadim. Ilogic: Babiuc si Cioflina n-au intrat in USL si tot au intrat la Rahova. Iar SRS si-a reluat pledoaria pentru amnistirea tuturor detinutilor. Crin si-a dovedit mirosul fin: i-a bagat pe SRS si pe Gigi in Parlament desi ambii tin de alt stabiliment.
Verdictul ICCJ e o mare lovitura pentru mass media: cine le mai face lor audienta injurand pe toata lumea? Conform instructiunilor lui Crin, liberalii trebuiau sa evite subiectul SRS la tv aducand vorba de Codul silvic. Acum cand vor fi intrebati de Gigi vor vorbi de Codul lui Da Vinci?

Tia Serbanescu