Fuga

Fuga

Nici nu si-a depus bine (dar cu intarziere) juramantul de senator, si dl. Dan Voiculescu – Felix a mai produs o premiera in parlament: a demisionat dupa cinci zile motivand ca renunta la imunitate pentru a se pune la dispozitia justitiei. Cata ipocrizie! Felix era deja la dispozitia justitiei caci pe 31 ian.

Traian Basescu: Moral era daca Iohannis cerea sa fie judecat dosarul de incompatibilitate inainte de a-si depune candidatura
SUA isi vor extinde prezenta militara in Bulgaria si regiunea Marii Negre in 2017

ICCJ urma sa dea sentinta in dosarul ICA unde e acuzat ca a luat terenuri in Baneasa la un pret de 75 de ori mai mic. Renuntarea la imunitate este si ea un fals grosolan. Felix a renuntat la ce nu exista caci imunitatea se refera strict la arestare, retinere, perchezitie. Sub aceste declaratii nobile, se ascunde o realitate vulgara: Felix a demisionat (ca si in vara) pentru ca (nemaifiind senator) dosarul sau sa se intoarca la tribunal unde sa intre in prelungiri pana la prescriptie sau pana reuseste USL sa ocupe justitia – conform planului col. Dogaru. Dincolo de aceasta smecherie, se pune intrebarea: de ce-a mai candidat? De ce l-a mai pus dl. Antonescu pe liste? Ca sa arate ce putin le pasa de alegatori si de parlament? Dar cum dorintele lui Felix sunt lege pentru Crin, acesta s-a declarat „surprins” de demisie dar nu si-a permis s-o comenteze. Considerandu-se, prin dosarele de la ICCJ si CNSAS, o autoritate morala, Felix si-a ilustrat fuga de sentinta cu cateva sentinte personale la tv unde a declarat ca „urmareste foarte atent” (fileaza) coabitarea dintre Basescu si Ponta ca nu cumva sa devina „fraternizare” si sa-i strice obsesia celei de-a treia suspendari a presedintelui, obsesie care i-a marcat gandirea intr-un mod ireversibil. Auzind ca e suspectat de fraternizari inavuabile, premierul a replicat: „ nu fraternizez nici cu dl. Basescu si nici cu dl. Voiculescu”. Acest raspuns nu i-a placut deloc lui Crin care a fugit la Antene unde a inceput tocarea dlui Ponta acuzandu-l ca „a coborat stacheta luptei antiBasescu” trezind astfel „frustrarea romanilor” care, in conceptia celor de la Apaca lui Felix, nu vor Kent, nu vor valuta, vor pe Base sa-l demita. In aceeasi zi, la ICCJ a ajuns si dosarul lui Becali despre care venerabilul Quintus declara ca „s-a comportat ca un batran liberal”. E cam greu, totusi, sa-ti imaginezi un batran liberal (Quintus, de exemplu) rapind si bagand in portbagaj pe cei care i-au furat masina si aducandu-i la judecata in fata sa, la barul din Pipera. Asa se comporta un batran mafiot. Sau un june securist ajuns mare capitalist. Unul din ei chiar sustinea ca „justitia trebuie privatizata”. Sa speram ca n-o baga in insolventa.

Tia Serbanescu