Figurantii

Figurantii

Ei, nu se poate spune ca politica romaneasca n-a patruns in cultura franceza unde cuplul prezidential Ponta-Antonescu a reaprins flacara pasiunii cocosului galic pentru galinaceele noastre: „in tara lui Ionesco absurdul nu mai ucide” (observa „Le Figaro”) caci USL pare sa fi optat pentru solutia lui Brecht: „demiteti poporul si alegeti altul”.

ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. PRIMELE REZULTATE: Maia Sandu IL ZDROBESTE PE Igor Dodon China
Rateuri

   Un popor interimar, cum ar veni. Alt ziar, mai grijuliu, a trimis Romania „la cresa democratiei”. Dragut! Parca-i vezi pe Crin si pe Victoras pe olita jurand lui Felix credinta. Ideea, gene­roasa, este ca, fiind minori, cei doi nu pot fi ras­pun­zatori. In consecinta, primul minor al tarii s-a prezentat cu „mama si cu tata” (cum i-a zis Crin ministrului de Finante Florin Georgescu pe care l-a facut tata desi e burlac; pesemne pentru a-i cere pensie alimentara) la intalnirea cu FMI unde delegatia s-a declarat „putin ingrijorata” de efectele crizei politice asupra economiei. Dupa intalnire probabil ca ingrijorarea FMI a crescut simtitor vazand cum Anto­nescu neaga cu amandoua mainile (in engleza) orice consecinta. E clar ca pledeaza nevinovat: Meles­canu a stricat imaginea tarii iar SIE a platit rosiile cu care ziaristii si oficialii straini au aruncat in cuplul dictatorial. Crin confunda presa occi­dentala cu Antena 3 (unde USL dicteaza sumarul si temele) si pe liderii UE – cu Dragnea si Fenechiu. Ori­cum e inca o premiera in teatrul absurdului: un pre­sedinte acuza serviciile secrete de ceea ce a facut el insusi. Daca personajul ar fi constient de ceea ce face, am putea considera cazul ca deosebit de grav. Dar Antonescu nu da semne ca realizeaza ce face si nici ca i-ar pasa. E clar ca vrea sa-l schimbe pe dl. Melescanu (desi e liberal) de la SIE iar pentru asta e in stare sa-l acuze si de crimele din Siria.
Asta daca nu i le-a rezervat deja „cetateanului in tricou bleu” (cum i-a zis Crin dlui Basescu) pe care si dl. Ponta il acuza ca n-a demisionat dupa ce liderii USL au ratat referendumul obligandu-i astfel sa comita noi aberatii: ba o adresa falsa de la CCR, ba o decizie ciuruita a Curtii in MO. Prins cu rata-n gura, dottore a fost nevoit sa renunte la recensamantul post refe­ren­dum. Asta nu inseamna ca s-a resemnat cu infrangerea ci doar ca scenaristii pu­ciului s-au retras cateva zile ca sa rescrie finalul.
Ia sa vedem, cine va ramane in tricou: Basescu ori Antonescu? Sincer vorbind, lui Crin i-ar sta mult mai bine in tricou decat ii sta dlui Basescu. I-ar pune in evidenta torsul. Torsul de pisicuta al lui Felix.