Fiare

Fiare

A nins din nou asa incat dl Dragnea a reluat teleconferintele de lupta cu „fenomenele de viscol“ si „tendintele de polei“ unde s-a identificat „veriga slaba“ si lipsa materialului antiderapant in Capitala: „stocuri zero“ a zis dl Stroe enervandu-l pe dl Oprescu care era pe stoc.

Alegeri SUA 2016. Trump, criticat pentru viziunea sa despre NATO si rolul SUA in lume. Senator republican: „Afirmatiile sale fac lumea mai periculoasa“
Rocade

A fost o confuzie. Pesemne ca era vorba de politica unde derapajele s-au tinut lant. La Iasi, dl Ponta a alunecat in istorie: „pe 24 ianuarie Capitala Romaniei este Iasi-ul“. Fals. Pe 24 ianuarie unirea s-a realizat la Bucuresti. Alunecosul premier ne-a indicat si la ce sa ne gandim: „le cer romanilor sa se gandeasca la unire zilnic“. Cam mult! Si-asa n-avem destule orfelinate. Tot la Iasi dl Antonescu s-a lasat prada amintirilor: „lectia unirii este ca o natiune isi poate croi singura viitorul“. A fost odata ca niciodata. Azi nici natiunile mari nu si-l mai pot croi singure. Mai degraba se croiesc unele pe altele. Iar noi – nu prea ne facem lectiile. Acordul cu FMI s-a amanat din aceasta cauza iar la Oltchim s-a copiat lectia cu insolventa de la Hidroelectrica al carei administrator Borza a prezis un viitor sumbru Oltchimului („vor fi disponibilizari masive“) si un prezent ruginit: „Oltchim nu e privatizabil, nu da nimeni miliarde de euro pe un morman de fiare vechi“. Fiare salbatice, alde Borza. Daca zicea altcineva asta, USL l-ar fi acuzat ca denigreaza „perla petrochimiei“. USL s-a schimbat si in privinta gazelor de sist: „trebuie intai explorate si apoi exploatate“ a spus dl Ponta – care pentru o asemenea declaratie te considera criminal de natura acum un an. De altfel, cine vrea sa afle programul dlui Ponta n-are decat sa intoarca pe dos tot ce critica in ultimii doi ani adaugand zece taxe. Asa ca si dl Tariceanu l-a taxat pe Crin propunand alegeri interne in PNL pentru desemnarea candidatului la prezidentiale – motiv pentru care dl Rusanu a cerut excluderea sa din partid. Catindatul insusi a cerut „marionetelor lui Basescu“ sa decida daca mai vor sa ramana in PNL. Dl Tariceanu n-are insa nicio sansa in fata marionetei lui Felix: Crin le-a adus liberalilor locuri multe in Parlament, ministere si posturi, asa ca el e jupanul. In aceste zile festive, dna Paula Iacob, straveche colaboratoarea la secu si-a regasit mandria patriotica auzind ca trei romani au furat sapte capodopere universale dintr-un muzeu olandez: „dupa romani celebri, ca Palade, Enescu, Zamfir, trebuie sa recunosc ca si hotii romani sunt talentati“. Tabloul zilei: nu e talentat cine-l picteaza, e talentat cine-l fura.

Tia Serbanescu