Emilian Pavel, europarlamentar roman, a impins, cu succes, un amendament care poate aduce Romania in Schengen

Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European a aprobat miercuri un raport in care denunta 'unele defic

“Energia verde este una dintre cele mai mari oportunitati economice pe care le-a avut vreodata omenirea…”
De marti, SECRETUL BANCAR a murit. Fiscul va sti orice cont iti deschizi in strainatate. A cedat pana si Elvetia!

Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European a aprobat miercuri un raport in care denunta ‘unele deficiente’ in functionarea spatiului Schengen, cum ar fi controalele temporare introduse la frontiere ca urmare a valului de migranti, in acelasi text mentionandu-se ca Romania si Bulgaria sunt pregatite pentru o intrare imediata in acest spatiu de libera circulatie,

Europarlamentarul Emilian Pavel precizeaza ca le-a propus, in luna martie, colegilor din PSD din Parlamentul European sa semneze un amendament prin care solicita largirea spatiului Schengen prin aderarea Romaniei.

”In calitate de membru al Comisiei de Drepturi si Libertati Civile (LIBE) din Parlamentul European am propus europarlamentarilor romani din PSD sa semneze alaturi de mine in luna Martie un amendament foarte important pentru tara noastra.

Prin acest amendament am solicitat in cadrul „Raportului anual asupra functionarii zonei Schengen”, largirea spatiului Schengen prin aderarea Romaniei si Bulgariei. In acelasi timp, am amintit membrilor comisiei LIBE faptul ca Presedintele Comisiei Europene a anuntat de mai multe ori faptul ca Romania si Bulgaria sunt pregatite pentru acest lucru, lucru mentionat si in rezolutiile Parlamentului European din 8 Iunie 2011 si in concluziile Consiliului din Iunie 2011 si octombrie 2012, precum si in ultimele rapoarte bianuale referitoare la functionarea spatiului Schengen.

Mai concret, prin acest amendament am cerut Consiliului sa urgenteze aderarea Romaniei la zona Schengen, aderare pentru care am indeplinit conditiile legale conform aquis-ului Schengen inca din anul 2011.

Doresc sa le multumesc europarlamentarilor PSD care au semnat alaturi de mine acest amendament preluat de Comisia LIBE si domnului Carlos Coelho, raportor pentru Raportul anual Schengen si Presedinte al grupului de experti „Schengen Scrutiny”, grup din care fac parte si prin care mereu lupt pentru aderarea tarii noastre la aceasta zona.

Consider ca aceasta amanare a aderarii tarii noastre in zona circulatiei libere este nejustificata cu atat mai mult cu cat in prezent Romania aplica majoritatea dispozitiilor acquis-ului Schengen si actioneaza, astfel, ca un membru de facto, gestionand peste 2000 de km de frontiera externa a Uniunii Europene.

Ma voi lupta in continuare pentru acest lucru si imi doresc ca decizia politica sa fie luata cat mai rapid, astfel respectandu-se principiile si valorile care stau la baza Uniunii Europene.”, declara Emilian Pavel.