Duhuri

Duhuri

Daca despre bugetul UE pe 2014-2020 s-ar putea sa aflam cate ceva in aceste ultime zile de toamna cand la Bruxelles i se masoara intens dimensiunea - ziua scade, noaptea creste, dimineata se rareste - despre bugetul Romaniei pe anul viitor nu stim nimic.

NATO avertizeaza din nou: vom apara Tarile Baltice in cazul unui atac militar din partea Rusiei
Statele Unite ale Americii saluta adoptarea definitiei de lucru a antisemitismului de catre Alianta Internationala pentru Memoria Holocaustului

Dl. Ponta, foarte guraliv si respingator (al oricaror concesii europene) refuza orice detalii despre bugetul nostru unde s-ar putea sa avem o scadere semnificativa – caci premierul face de obicei exact ceea ce contesta la altii. La rectificare a taiat chiar din fondurile „de coeziune” (adica investitiile in infrastructura) dar, ce-i drept, le-a marit la agricultura, fireste nu de dragul campiilor ci de dragul lui Felix care bate campii cu obstinatie si detine ministerul. Dl. Ponta prefera sa se refere la modificarea Constitutiei si reforma administrativa – adica exact ce sustinea dl. Basescu acum un an-doi iar USL refuza cu indarjire. Atunci era „perioada postcomunista” a zis Ponta declarand-o inchisa odata cu plecarea dlui Basescu si venirea sa la putere cand incepe epoca de aur national-socialista. Daca era mai cinic, postcomunistul Basescu il lasa pe Ponta sa-si rupa gatul la Bruxelles; numai ca baga si tara cu gatul in fular ca dl. Nastase cand zice ca „a vrut sa mearga la morga” dar a gresit tinta. In aceeasi zi, MRU a cerut demisia dlui Antonescu fiindca a pastorit incalcarea sentintei justitiei de catre Senat in cazul lui Mircea Diaconu (in cel mai prost rol al sau) caruia CCR i-a confirmat pierderea mandatului prin incompatibilitate. In fine, cine mai are de cerut ceva, o demisie, o leafa, un drept, s-o faca acum sau va tacea pe veci caci dupa 9 dec. nu mai e timp de cerut ci numai de incasat: vin „duhurile negre din vara” (cum le-a zis dna Pivniceru) iar USL pare decis sa dea militaria jos din pod. In uniforma sa kaki, Mazare (si fazare al Constantei, vorba lui Crin) a executat-o scurt si pe dna ministru Mariana Campeanu din cauza scoaterii de la ajutoare sociale a unor localnici taman inaintea alegerilor: „mai, cucoana, te balbai; daca nu ma rezolvi, pleci!”. Bine ca i-a zis totusi cucoana (ca-ti iei geamantanul si pleci) si nu tata: la vale, tato, la vale, c-a facut Mazare floare. Ba chiar o jerba de inmormantare: in propriile sondaje USL are 62%. Jale! Ocupatie totala! Dar D.D. spera totusi sa-l invinga pe Victor Viorel Ponta la Tg. Jiu unde a umplut orasul in culorile partidului sau. Decor de toamna funerar: orasul tot e violet. Violet sau Viorel. In urma lor, Tg. Jiu ramane viu?

Tia Serbanescu