Crosul

Crosul

De Florii am avut sarbatoriti chiar la varful USL: copresedintii Victor Viorel Ponta si Crin Antonescu. Amandoi au nume de flori, amandoi sunt in zodia Fecioarei. Ai zice ca sunt un cumul de sensibilitate si puritate – daca viata si activitatea nu ar contrazice viguros asemenea iluzii.

Distrugatorul purtator de rachete dirijate USS Jason Dunham intra astazi in Marea Neagra
Basescu are mai multe sanse sa fie reconfirmat decat sa fie demis

Daca marele Crin a stat in ierbar si n-a aparut in public, premierul Viorel si-a serbat onomastica la mitingul socialistilor bulgari, la Ruse – caci nimic nu-i place mai mult unei Fecioare socialiste decat un miting. Dl. Ponta nu rateaza niciunul. Unde e un miting socialist – in Franta, in Italia, in Ungaria, in Bulgaria – acolo e si el. La Ruse premierul i-a intors dlui Basescu complimentele in stilul binecunoscut: laudandu-se pe sine, lustruindu-se pe el si considerand ca „tot ce s-a facut bun in prima parte a anului se datoreaza faptului ca nu mai exista razboi intre presedinte, guvern si parlament iar aici are merite si dl. presedinte, daca tot m-a laudat el, pot sa-l laud si eu”. Laudati si cantati si va bucurati – dar intrebarea e: care-s realizarile? Cresterea taxelor? A preturilor? Subordonarea intregului sistem fiscal nasului Rusanu, presedintele ASF, care are fini si la Ministerul Finantelor si la ANAF? Si afini la Transporturi?
Fostul premier Boc crede insa ca „in afara de faptul ca n-a stricat ce am facut noi, guvernul Ponta e un mare zero absolut” iar ex-premierul MRU a zis ca „atunci cand lauzi pe cineva ca nu face rau, este o ironie”. Iron lady, dl. Nastase a scapat o ironie involuntara: „sunt o institutie” – cam rau famata insa, ca si alt sarbatorit, judecatorul Florin Costiniu, condamnat definitiv la patru ani cu suspendare in dosarul retelei mafiote a lui Catalin Voicu. Condamnatul Costiniu s-a pensionat in timpul procesului si are o pensie de 16.000 de lei. Normal, oruptia e foarte apreciata la noi, aproape la fel de mult ca incompetenta. Cel care a simtit numai bucurie, pace sufleteasca si saracie cu duhul de Florii a fost Becali care, la iesirea din biserica, a prezentat presei rezumatul slujbei: „e ziua cand Isus a fost primit cu flori  in Ierusalim si cu strigate de bucurie, osana, osana si peste cateva zile a fost spanzurat”. Spanzurat, Isus?
Becali practica religia pe sarite – direct in blasfemie.
Cei mai sportivi au preferat slujbei de la biserica un cros in memoria victimelor atentatului de la maratonul din Boston alergand impotriva terorismului: „Run for peace, run fort Boston”. Restul populatiei alearga zilnic la crosul impotriva crizei: Run for money.
 

Tia Serbanescu