Cozmin Gusa: Dragnea a facut toata ziua presiuni asupra liderilor locali pentru votul de maine

Cu cateva ore inainte de congresul PSD, a carui miza este subordonarea partidului la comanda exclusiva a lui Liviu Dragnea, liderul social-democrat in

Juraminte
Eminescu si… Cartarescu

Cu cateva ore inainte de congresul PSD, a carui miza este subordonarea partidului la comanda exclusiva a lui Liviu Dragnea, liderul social-democrat inca nu este sigur de succesul demersului sau de a o instala pe Viorica Dancila pe pozitia a doua in partid. Potrivit consultantului politic Cozmin Gusa, care are informatia din tabara social-democrata, Liviu Dragnea a stat de vorba, vineri dupa-amiaza, cu liderii din teritoriu, sugerandu-le ca ar fi bine sa voteze „cum trebuie”, daca vor sa mai beneficieze de sprijin, administrativ si politic, de la centru. Dragnea conduce stalinist PSD, bazandu-se pe amenintari si pe lasitatea oamenilor, a mai comentat Gusa, in direct la Realitatea TV.

„Miza este una absolut uriasa, semnele astea de independeta pe care le-au dat niste oameni onorabili, respectabili, apropos de functia de presedinte executiv, cum sunt Ecaterina Andronescu sau Nicu Banicioiu, sunt foarte deranjante. Am o informatie de ultima ora cum ca Liviu Dragnea si-a petrecut intreaga dupa-amiaza invitand presedintii de organizatii judetene si spunandu-le ca votul lor, per ansamblu, va fi unul foarte vizibil si ca trebuie sa se gandeasca, foarte bine, cum voteaza maine (sambata – n.r), in conditiile in care functia lui nu este pusa in joc, pentru ca in functie de asta se vor imparti si bugetele de la fel de fel de ministere si functiile, ca am vazut fel de fel de odrasle ale baronilor ajunse in diverse posturi,” a declarat Cozmin Gusa.

„Eu am mai spus ca este un plan pur stalinist in care Dragnea, pe de-o parte, ameninta, desi n-ar trebui sa faca asta, iar pe de alta parte teama si lasitatea unor colegi din conducere vor actiona (…), asa ca va fi foarte simplu pentru cei care urmaresc votul sa analizeze si sa identifice cine nu a fost de partea lui Daddy, iar presiunea asta va timora foarte mult orice acces de independenta. Cu acest gen de amenintari, plus cu acest control total, doreste sa-i timoreze pentru ca, la finalul zilei, sa zica „ei, vedeti ca nu este nicio opozitie?” si ca oameni precum Ecaterina Andoronescu, Nicolae Banicioiu sau Codrin Stefanescu n-au sustinere si deci partidul este in regula.

Daca ne uitam la cine sunt acesti oameni care au aere de independeta si cine vor fi cei propusi si alesi din ordinul lui Liviu Dragnea o sa ne dam sema cat de mare este diferenta de calibru intelectual, de onoare intre cei care fac o incercare sa regleze din nou democratia interna de partid, adica cei neagreati de Dragnea si ceilalti, o grupare lasa, o grupare arivista, cu destule probleme infractionale”,” a afirmat consultantul politic.

Viorica Dancila este unul dintre cele mai anoste personaje politice

Planul cinic al lui Liviu Dragnea de a obtíne controlul deplin atat asupra Romaniei, cat si a PSD, ar urma sa fie implinit prin intermediul executantului perfect, Viorica Dancila. „Rar mi-a fost dat sa vad om politic la varf, un personaj atat de gol, atat de lipsit de continut, cu atat de putina cultura generala, dar cu o dorinta de a fi importanta la senectute sau de a se purta in spatiul public ca si cum ar sti ceva. Trebuie sa ne gandim ca doamna Dancila ne face de rusine „cu brio” in arena internationala, este rusinata si penalizata inclusiv de la Bruxelles, de catre europarlamentari care o cunosc. Din pacate, acest cuplul Dragnea-Dancila ne indica incotro se indreapta lucrurile nu numai in Romania, ci si in PSD. (…) Acest congres ne sugereaza, ne arata cum este condusa, de fapt, Romania, in dispretul legilor si al regulamentelor, impotriva unora care se opun unor dictaturi, cum sunt cei 3, Nicu Banicioiu, Ecaterina Andronescu si Codrin Stefanescu, poate or mai fi si altii, Catalin Radulescu, de exemplu, iar importanta pentru Romania este una foarte mare,” a afirmat Cozmin Gusa.

Dragnea vrea sa-si exercite nestingherit puterea absconsa, Realitatea TV il incurca

„Puterea financiara absconsa a lui Dragnea, care inseamna si o putere de influentare uriasa, este una decisiva si, inca o data subliniez, vorbim despre cel care conduce Romania de fapt, din postura de lider al majoritatii parlamentare care a dat Guvernul, prim-ministru de facto si de aici ne putem duce cu imaginatia ce alte niveluri din viata publica, ca sa nu mai vorbesc despre massmedia, pot fi controlate de catre Liviu Dragnea, prin forta banilor negri”, a mai spus Gusa.

Cozmin Gusa crede ca, in razboiul sau cu Realitatea TV, Liviu Dragnea incearca sa se foloseasca si de ineficienta institutiilor care se presupune ca guverneaza jocul din massmedia. „CNA este pus acolo, de cativa ani, ca sa penalizeze Realitatea TV cu amenzi, fara un club roman de presa, fiecare face ce-l taie capul, in functie de interesele lui, legile din Justitie sau alte lucruri care trebuie ascunse danseaza pe diverse partituri cu Liviu Dragnea intr-un fel pe care doar noi il relatam, la Realitatea TV. Pornind e la acest aspect infractional urias pe care cei mai bine informati il ghicesc in spatele lui Dragnea, putem sa ne dam seama si de ce presiunea asupra trustului Realitatea TV este atat de mare, de la emisiuni comandate la alte televiziuni impotriva televiziunii noastre pana la lucruri mai sofisticate sau ascunse privirii, prin care Dragnea incearca, efectiv, sa inchida, Realitatea TV, deranjandu-l si continut, dar si faptul ca se discuta lucrurile de catre vectori in care romanii au incredere, asa cum se va discuta si sambata, in ziua congresului PSD,” a precizat consultantul politic, in interventía sa.