Avioanele de lupta ale SUA au ucis 250 de combatanti ISIS

Avioane de lupta ale coalitiei conduse de Statele Unite au lansat o  serie de lovituri mortale miercuri in Irak contra Statului Islamic in  jurul orasului Fallujah, au declarat oficiali americani pentru Reuters,  in timp ce unul dintre ei a citat o estimare preliminara de cel putin  250 de combatanti ucisi si cel putin 40 de vehicule distruse.

Amendamente
Dezvaluiri inedite ale secretarului general al NATO despre legaturile sale cu KGB: „Am fost Steklov. Ma simteam ca in romanele cu spioni“

Daca cifrele sunt confirmate, aceste lovituri aeriene ar fi printre cele mai mortale efectuate pana acum impotriva gruparii jihadiste. Oficialii au vorbit cu conditia anonimatului pentru a descrie operatiunea, notand ca estimarile preliminare se pot schimba.

Loviturile, care potrivit oficialilor au avut loc la sud de oras, unde de asemenea au fost stramutati civili, marcheaza cel mai recent regres pe campul de lupta pentru Statul Islamic in autoproclamatul sau "califat" din Irak si Siria.

Cu toate acestea, pierderile teritoriale ale gruparii nu diminueaza preocuparile despre intentia si capacitatea sa de a lovi peste hotare, informeaza Agerpres. Turcia a aratat cu degetul spre Statul Islamic miercuri pentru un triplu atentat sinucigas cu bomba si atac armat care au ucis 41 de persoane in principalul aeroport din Istanbul, noteaza Reuters.