Votul fraudulos din Parlament NU a fost la ordonanta pensiilor militarilor, ci la alte doua legi

Cele doua inregistrari care-i arata pe parlamentarii puterii votand la doua maini nu sunt realizate in momentul in care plenul avea in discutie ordonanta privind recalcularea pensiilor militare.

Aproape 3.000 de noi disponibilizari, anuntate in ultima saptamana
RAZBOI TOTAL: Basescu il ameninta pe Ponta cu „rigorile legii”.

Votul fraudulos a fost de fapt la alte doua proiecte de lege, dupa cum reiese din stenograma filmelor, prezentata in exclusivitate de REALITATEA.NET. Parlamentul Romaniei a transformat frauda in cutuma. Cel putin asta reiese din inregistrarile presei din ultima vreme la votul plenului pe diferite proiecte de lege. Ultima acuzatie de acest gen la adresa deputatilor viza adoptarea ordonantei de Guvern privind recalcularea pensiilor militarilor. Mass-media a sustinut ca cel putin cinci deputati ai PDL au votat cu doua cartele, legea obtinand 168 de voturi, cu unul peste minimul necesar pentru a trece de 163. Alesii PDL au votat intr-adevar la doua maini, dar nu la ordonanta cu pricina pentru care opozitia, prin vocea presedintelui Senatului, Mircea Geoana, a cerut sa fie revotata. In realitate, deputatii Danut Liga si Mariu Dugulescu s-au folosit de doua cartele la o lege privind transmiterea unor terenuri in administrarea Consiliului Local Brasov si la o alta privind constiuirea Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii". Desi sunetul inregistrarilor este de foarte slaba calitate, se poate auzi ca presedintele de sedinta, Ioan Oltean supune plenului la vot, pe rand, cele doua acte normative. Iata stenogramele de pe site-ul Camerei Deputatilor: 1." Propunerea legislativa privind transmiterea unor terenuri din domeniul public al statului si din administrarea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti" – Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof si Sfecla de Zahar Brasov in domeniul public al municipiului Brasov si in administrarea Consiliului Local al Municipiului Brasov, judetul Brasov. Comisiile juridica si pentru agricultura propun adoptarea acestei propuneri legislative. Guvernul sustine cu amendamente aceasta propunere legislativa. Camera Deputatilor este Camera decizionala. Va rog sa va exprimati prin vot". Acest proiect a fost adoptat cu 259 de voturi pentru, 16 impotriva, 8abtineri. Trei deputati din cei 286 prezenti nu au votat.

2. "Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.82/1993 privind constituirea Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii". Lege cu caracter organic. Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic propune adoptarea acestei propuneri legislative. Guvernul o sustine. Camera Deputatilor este Camera decizionala. Va rog sa va exprimati prin vot". Si aceasta lege a trecut de plen cu 172 de voturi pentru, 118 impotriva si trei abtineri. Daca cei doi deputati ai puterii au votat sau nu cu buna stiinta alte legi decat ordonanta pentru recalcularea pensiilor militarilor, ramane de vazut. Cert e ca frauda a devenit a doua natura a alesilor tarii, iar conducerea Camerei Deputatilor a decis sa nu ii sanctioneze pe vinovati. La finalul sedintei Biroului Permanent de luni, vicepresedintele Camerei, Ioan Oltean a declarat ca "nu sunt indicii ca ordonanta pensiilor a fost votata fraudulos", drept pentru care votul nu va fi reluat asa cum cere opozitia. Totusi, importante sau nu, doua legi au trecut fraudulos de plen.