Voluntari japonezi, in Romania

Voluntari japonezi, in Romania

Un numar de sase voluntari japonezi vor sosi in Romania, miercuri, in cadrul programului 'Japan Culture Volunteers', acestia urmand sa isi desfasoare activitatea in institutii cu predare in limba japoneza sau organizatii neguvernamentale din Bucuresti, Targu Mures, Timisoara si Iasi. In acest fel voluntarii desemnati prin programul mentionat isi pot incepe activitatea inca din luna ianuarie a acestui an, in care se marcheaza implinirea a 50 de ani de la reluarea relatiilor diplomatice intre Japonia si Romania - 'Japan-Danube Friendship Year 2009'. Prin acest program se intentioneaza promovarea limbii japoneze si a diferitelor aspecte ale culturii japoneze, pe fondul tendintei in crestere la nivel mondial a recunoasterii culturii populare.

DE LA JUBILEU, IN ROMANIA: Printul Charles se afla intr-o vizita privata in Mures
Topul salariilor pe ora. Profesorii, la acelasi nivel cu gunoierii
Voluntarii japonezi vor activa nu numai in Romania, ci si in Ungaria, Bulgaria si Polonia. ‘Speram ca acest program va contribui si mai mult la adancirea relatiilor de prietenie si a intelegerii reciproce dintre Japonia si Romania, prin faptul ca va creste numarul cunoscatorilor de limba si cultura japoneza’, se afirma in comunicatul Ambasadei Japoniei.
Pe 22 ianuarie a avut loc la Bucuresti schimbul de Note intre Guvernul Japoniei, reprezentat de ambasadorul japonez Yoshinobu Higashi, si Guvernul Romaniei, reprezentat de ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, privind programul de trimitere de voluntari japonezi pentru promovarea culturii si limbii japoneze in Romania.