Voinescu: Problemele grupului de la Camera trebuie sa fie discutate dupa motiune

Voinescu: Problemele grupului de la Camera trebuie sa fie discutate dupa motiune

 Secretarul Camerei Deputatilor, democrat-liberalul Sever Voinescu, a apreciat ca este necesara o discutie la nivelul grupului PDL privind problemele de functionare a acestuia, insa discutia ar trebui amanata dupa votul dat asupra motiunii de cenzura.

O veste proasta nu vine niciodata singura: S-a scumpit benzina, urmeaza creditele
Diaconescu (UNPR) nu exclude ca PDL sa tradeze pentru o alianta cu PNL

In momentul de fata, spune Voinescu, prioritatea grupului este motiunea de cenzura a PDL. „Din punctul meu de vedere, o asemenea discutie trebuie facuta dupa ziua de miercuri, ziua motiunii de cenzura. Preocuparea noastra trebuie sa fie motiunea si votul de miercuri. Trebuie sa fim foarte concentrati pe aceasta chestiune, dar nu este deloc tarziu sa reluam discutia de miercuri incolo”, a declarat Voinescu, pentru NewsIn.

Pe de alta parte, pedelistul a spus subiectul problemelor care au aparut la votul privind reducerea TVA la alimentele de baza si neimpozitarii pensiilor sub 2.000 de lei vor trebui analizate dupa motiune. „Toate problemele legate de functionarea grupului trebuie discutate, dar dupa miercuri, pentru ca zilele de luni si marti vor fi zile de razboi psihologic al Opozitiei. Sigur ca trebuie sa discutam”, a mai spus Sever Voinescu. Acesta a evitat sa comenteze daca aceasta analiza poate determina schimbarea conducerii grupului PDL din Camera Deputatilor: „Nu stiu pana unde se poate merge.” Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a spus, miercuri, ca nu-si pune problema de a demisiona, in urma erorii votarii legilor privind TVA si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de RON, dar ca, daca partidul i-o va cere, nu se agata de functie. „Eu personal nu-mi propun acest lucru, de a demisiona, dar, sigur, daca va fi o analiza pertinenta, nu ma agat, fiindca nu este o mare bucurie din punct de vedere al activitatii mele”, a precizat liderul deputatilor PDL. Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a declarat, joi, ca liderul de grup al PDL, Mircea Toader, ar trebui sanctionat pentru greseala facuta in cazul legii care stabileste TVA de 5% pentru alimentele de baza, si ca, in locul acestuia, unul dintre candidatii cu sanse ar fi Sulfina Barbu.