UNPR se va abtine de la votul motiunii de cenzura

UNPR se va abtine de la votul motiunii de cenzura

 Purtatorul de cuvant al grupurilor parlamentare ale UNPR, Valeriu Steriu, a anuntat, marti, ca senatorii si deputatii Uniunii vor fi in sala la dezbaterea asupra motiunii de cenzura, dar nu vor vota, pentru ca nu vor sa legitimeze "nici macar cu un vot 'impotriva' acest balon de sapun".

Traian Basescu cheama partidele la Cotroceni pentru discutii despre legea pensiilor
Mihai Razvan Ungureanu: NU ma inscriu in PDL

„UNPR este consecvent in actiunea sa politica si nu vota motiunea de cenzura. Consideram ca aceasta motiune este un demers politicianist, gandit sa slujeasca intereselor unor lideri de partide, si nu interesului national. Aceasta motiune nu-si propune sa rezolve problemele economice si sociale, nu ofera o alternativa si nici macar nu contureaza o perspectiva pentru viitorul imediat”, a declarat Steriu.

El a caracterizat motiunea ca rezultatul „unei competitii de imagine in interiorul Opozitiei, in care liderii PSD si PNL sunt dispusi sa sacrifice stabilitatea economica, predictibilitatea si sansele Romaniei de a iesi cat mai repede din criza”. Potrivit lui Steriu, miza Opozitiei nu este sa inlocuiasca actualul Guvern, iar PSD si PNL „nu au nici intentia si nici capacitatea sa isi asume guvernarea intr-o perioada extrem de dificila pentru Romania”. „Ambele partide din opozitie au intrat intr-un joc politicianist cu o singura miza: sa obtina capital politic si electoral pe spatele romanilor aflati in dificultitate. „Daca ar fi fost intr-adevar interesati de situatia economica, de incasarile la buget sau de soarta pensionarilor, ar fi sustinut proiectul de lege depus de UNPR privind taxarea averilor mari si foarte mari”, a spus deputatul. Pe de alta parte, UNPR condamna intentia PSD de a „deturna” si „politiza” protestele sociale din aceasta perioada si considera ca sindicatele nu ar trebui sa se lase manipulate in functie interesele politice ale PSD sau ale liderilor acestuia. „UNPR nu poate fi complice la o actiune coordonata de oameni ce au protejat si promovat exponenti ai criminalitatii organizate. Nu vom legitima, nici macar cu un vot „impotriva”, o motiune fara fond, fara sens si fara finalitate. Pentru noi, aceasta motiune este doar un balon de sapun si o vom trata ca atare”, a mai spus Steriu. El a subliniat ca Uniunea sustine in continuare Guvernul si ca va demonstra acest lucru „la fel de coerent si consecvent ca si pana acum”. UNPR considera ca, in acest moment, singura varianta realista de guvernare este asigurata de actuala majoritate, „solida si transparenta, care si-a asumat, cu mult curaj, lupta impotriva crizei economice”. Totodata, Steriu s-a aratat convins ca nu vor exista parlamentari ai UNPR care sa nu respecte decizia partidului de a nu participa la vot.