Un nou protest este anuntat in Piata Victoriei, sambata seara. „Nu plecam pana nu plecati!”

Un nou protest este anuntat in Piata Victoriei, sambata seara, incepand cu ora 18:00. O parte din protestatarii care au fost vineri seara la mitingul

Gabriela Firea, despre Catalin Ivan: Codas in Parlamentul European, dar fruntas la atacarea propriilor colegi
Seful CJ Buzau cere STARE DE URGENTA in judet

Un nou protest este anuntat in Piata Victoriei, sambata seara, incepand cu ora 18:00. O parte din protestatarii care au fost vineri seara la mitingul diasporei era, sambata dimineata, in fata Guvernului. Oamenii protesteaza sambata si fata de interventia violenta de vineri seara a jandarmilor, care au evacuat fortat Piata Victoriei, dupa ora 23:00.

„PSD-ALDE a aratat aseara ca legitimitatea lor se impune prin violenta asupra cetatenilor. Pentru ca vrem sa ne exprimam liber, pentru ca vrem sa fim auziti si pentru ca vrem sa ramanem liberi, ne vedem din nou in Piata Victoriei. Nu ne intimidati, nu ne este frica, puterea suntem noi! Plecati pana nu omorati pe cineva!”, scriu organziatorii evenimentului.

Vineri seara, 100.000 de persoane au participat la mitingul diasporei, care s-a transformat, dupa ora 23:00, intr-o veritabila lupta de strada intre jandarmi si o parte dintre protestatari. Oamenii legii au folosit gaze lacrimogene, petarde si tunuri cu apa pentru a goli Piata Victoriei de protestatari.

Victime au cazut si protestatari nevinovati, care nu au provocat fortele de ordine.

Totodata, in incidentele violente din Piata Victoriei au fost raniti si doi jandarmi, carora le-au fost furate armele. In total 452 de persoane au fost ranite, iar peste 60 au fost duse la spital.